Ford stabilește un nou record pe sfertul de milă: 7.7 secunde

de Tiberiu Safta
Marti, 26.03.2024
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ford a anunțat că a reușit să stabilească un nou record pe o distanță de un sfert de milă. Dragster-ul electric Mustang Cobra Jet 1800 a reușit să parcurgă peste 400 de metri în 7.7 secunde.

Constructorul american a stabilit oficial un nou record pe distanța de un sfert de milă (402 metri) cu o mașină construită pentru cursele de drag racing. Mașina care a stabilit noul record este Ford Mustang Cobra Jet 1800, un dragster electric al cărui propulsor oferă peste 1800 de cai putere.

Dragster-ul special a reușit să parcurgă cei 402 metri în 7.759 de secunde, la o viteză de 289.91 de km/h. Astfel, Ford a reușit să-și doboare propriul record stabilit în 2021 cu Mustang Cobra Jet 1400. Mașina din urmă cu 3 ani a parcurs sfertul de milă în 8.128 de secunde la o viteză de 276.76 de km/h.

TURNEU ANIVERSAR DE 60 DE ANI DE FORD MUSTANG

În același timp, Ford a anunțat că organizează un turneu aniversar special în Statele Unite, cu ocazia împlinirii a 60 de ani de la debutul primului Mustang.

Turneul va începe în aprilie și va traversa 12 locații din Statele Unite, cu începutul în orașul Long Beach din statul California.

La acest turneu vor fi invitați posesorii celebrului model de performanță, iar turneul include și alte evenimente automobilistice, cum ar fi curse din seria Formula Drift.

via Ford

Comentarii (3)

  • Interesant ! Mai rapid chiar si decat super-potentul Rimac Nevera care a reusit 8,582 secunde in 2022 cu cauciucuri standard Michelin Pilot Sport 4S.
    3 1
  • Diana Șosoacă
    Trăim momente mărețe.
    Performanţele care sunt suprapuse obscenităţii sunt oferite exclusiv de BEV-uri.
    Un mare bravo, Ford!
    3 1
  • George Simion
    asta e tunat special, nu se pune. dar au identificat bine viitorul: electric!

    ar trebui sa mai slabeasca fizic mustangul, sa fie mai cobra..
    2 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru