Ford va concedia 10% dintre angajați până în septembrie: 7.000 de persoane își vor pierde locul de muncă la nivel global

de Daniel Popescu
Marti, 21.05.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ford a anunțat că va concedia 7.000 de angajați până la sfârșitul lunii septembrie, echivalentul a circa 10% din forța globală de muncă pe care o are constructorul american.

Ford a anunțat la începutul acestei săptămâni o serie de detalii cu privire la planurile pentru restructurarea forței de muncă.

Într-un email trimis angajaților, CEO-ul Jim Hackett a dezvăluit că producătorul american va concedia 7.000 de angajați la nivel global. În acest număr, CEO-ul Ford a inclus atât plecările voluntare din companie, cât și posturile deschise pe care producătorul nu le va mai ocupa.

Astfel, Ford va renunța la circa 10% dintre angajații care au contracte de muncă pe perioadă nedeterminată. Procentul nu se referă însă la numărul total de angajați, care include și muncitorii angajați cu contracte pe perioadă determinată.

Hackett a detaliat doar parțial lista concedierilor, care va include cel puțin 800 de persoane concediate în Statele Unite. Totuși, presa internațională a relatat la începutul acestui an ca Ford intenționează să renunțe la 1.150 de angajați din Marea Britanie.

"Ford este o familie și este dificil și emoționant să ne luăm rămas bun de la colegi.

Am renunțat la vechile practici din unele regiuni, când persoanele concediate trebuia să plece imediat cu bunurile, iar acum le oferim oamenilor posibilitatea să rămână câteva zile pentru a împacheta lucrurile și a-și lua rămas bun", a scris Hackett în emailul pentru angajați.

Ford susține că va economisi echivalentul a peste 500 de milioane de euro anual în urma concedierilor.

Nu este clar câte poziții vor fi afectate în Europa, însă este foarte puțin probabil ca uzina Ford de la Craiova să fie afectată, în contextul în care constructorul face angajări pentru a începe producția SUV-ului Ford Puma spre finalul acestui an.

Via Automotive News

Comentarii (6)

  • Corocsenie Adrian
    Sa vezi ce vor economisi cand industria auto va intra in faliment. Generatia Z si Alpha in proportie de 95% nu doresc sa mai detina o masina personala. Asa ca By By ....
    7 7
  • Mai verificați unele date preluate în grabă, AM ! Fiindcă Ford are 196.000 angajați la nivel global, dintre care 55.000 în Europa.
    Nu mai zic că din cei 7.000 concediați, o treime-s americani (2.300 mai precis.)

    Cât despre Craiova, ar fi și culmea să concedieze angajații... care nu prea există deocamdată :-))) (cei plătiți cu 1.700 lei/lună.)
    14 0
  • @Kirotractor: Procentul de 10% face referire la forta de munca salariata si nu include muncitorii cu contracte pe perioade determinate sau cei care au salarii care variaza puternic in functie de rezultate. Am mentionat asta in articol pentru ca datele sa fie mai clare.
    4 1
  • OK, mulțam de precizări, @daniel.popescu !
    ...Deși, sincer să fiu, tot în ceață am rămas -- nu din cauza ta, ci a stufoasei birocrații Ford.
    Care probabil că taman în momentul ăsta îl concediază pe tipul ochlearist cu vestă fluo din poză, care pare să cam frece menta din moment ce stă cu mâna-n buzunar. :-)
    12 0
  • @Kiro : as putea sa fac pariu ca exact ala in vesta fluo e sigur ca nu va pleca , de fapt cred ca incearca sa se hotarasca pe care din ceilalti doi sa-i dea afara. Glumim , dar...la modul cel mai serios acuma, nu prea arata bine lucrurile. Anul asta nu a inceput prea bine si nu numai in industria auto .Iar trimestrul 2 arata si mai rau . Ford stie/simte asta si deja ia masuri .
    9 0
  • Eu am citit pe alte site-uri “white collar” , cei 7000. Deci...
    Posibil sa ma insel totusi.
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru