Ford va produce un nou model comercial electric în România, din 2024

de Tiberiu Safta
Sambata, 19.02.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Constructorul american a anunțat că va produce exclusiv modele cu propulsie electrică din 2030. Toate fabricile din Europa, inclusiv uzina de la Craiova, se află în procesul de tranziție către producția de mașini electrice.

La fel ca toate celelalte mărci de volum, Ford a anunțat că va renunța la comercializarea de modele noi cu motoare termice din 2030. Din acel an, toate modelele noi Ford vor fi exclusiv electrice la nivel european. Prin urmare, Ford a mai precizat că toate uzinele sale din Europa, inclusiv cea de la Craiova, vor fi adaptate complet la producția de modele electrice în 2025.

În prezent, la uzina de la Craiova sunt produse modelele EcoSport și Puma. În 2023, Ford va lansa un vehicul comercial nou, care va fi produs în țara noastră și care va primi o versiune electrică în 2024. Deocamdată, nu a fost confirmat numele viitorului model comercial, însă, cel mai probabil, este vorba despre viitoarea generație Transit Courier, potrivit zvonurilor.

Pentru a face posibilă tranziția către producția de mașini electrice, Ford va investi aproximativ 300 de milioane de euro la uzina de la Craiova. Inițial, noul model comercial va intra în fabricație în 2023 și va avea motoare convenționale pe benzină și diesel.

Apoi, din 2024, va intra în serie și versiunea electrică.

De asemenea, SUV-ul Puma ar putea primi și acesta un propulsor electric în următorii 4 ani. Actuala generație, lansată în 2019, ar urma să aibă un ciclu de viață care va dura până în 2026. Atunci, Ford va lansa o nouă generație, care va primi propulsoare electrice. Însă, actualul Ford Puma ar putea primi o versiune electrică din 2025, care va fi produsă la Craiova.

Întrebat despre uzina din țara noastră, Stuart Rowley, președintele Ford Europa a declarat: „Prin introducerea unei versiuni complet electrice din 2024, Craiova va deveni a treia noastră fabrică din Europa unde se produc vehicule complet electrice. Investiția din Craiova vine în contextul celorlalte investiții anunțate deja pentru Centrul de Vehicule Electrificate Ford din Köln (Germania) și pentru uzina Kocaeli a Ford Otosan din Turcia și trimite un semnal clar în legătură cu promisiunea noastră de a le oferi clienților din Europa vehicule comerciale cu zero emisii”.

El a mai adăugat că: „Uzina Craiova este foarte importantă pentru noi.

România este foarte competitivă din punct de vedere al costurilor și asta este un important asset pe care îl avem”.

Anul trecut, Puma a fost cel mai bine vândut model al mărcii în Europa, cu 132.887 de exemplare vândute, dar cu 12% mai puține față de 2020. Celălalt model, EcoSport, a fost vândut în 31.331 de unități, ceea ce reprezintă o scădere de 34% față de 2020. Ford România a produs, anul trecut, 163.350 de mașini, cu 16.000 de vehicule mai puține față de 2020.

via Profit

Comentarii (6)

  • Edikkk
    O ştire excelentă !!!

    Bravo Ford !!
    7 11
  • Edikkk
    era un călugăr bătrân şi unul tânăr, mergeau ei prin oraş, iar la o intersecţie, apă mare până la glezne în stradă
    Era o tânără frumoasă nu putea să treacă, călugărul tânăr îi propune, te duc eu, ea acceptă, el o ia în spate o trece strada, trece şi călugărul bătrân singur strada, apoi se despart de tânără şi călugării merg mai departe...

    După vreo 10 blocuri, călugărul bătrân îi zice celui tânăr... Nu ai făcut bine că ai luat în spate tânăra frumoasă, să o treci strada
    Călugărul tânăr îi zice:
    - eu pe tânără am lăsat-o jos acum 10 blocuri, dar tu încă o ţii în cârcă (minte)

    Eeeeiii aşa şi cu votacii negativi.

    "Bravo Ford România" şi ei hai să voteze negativ
    5 12
  • @e-Dick
    Cititorii nici nu-ți mai citesc comentariile.
    E suficient să-ți vadă numele și imediat votează negativ.
    Pentru că ne-ai dezgustat pe toți cu fanatismul și grobianismul tău.
    9 9
  • Coreeeect!
    6 1
  • Seriff
    @Edick, ai probleme grave la mansarda, du-te la Voila, on topic, ce om normal la cap si-ar lua o masina comerciala, cu locuri din ce vad in poza, aia ar fi o masina de familie, pentru oameni cu multii copii si drumuri lungi, adica exact acolo unde iti trebuie autonomie, nu sa stai cu 4 copii dupa tine, cu nevasta, catel si purcel in parcare la Kaufland 4 ore pana se incarca mizeria aia, absolut penibil, dar na, prost e cine da, nu cine cere.
    4 1
  • Edikkk
    @Sheriff

    ??

    Eu am spus bravo Ford pentru electrificare, investiţii apoi profit, taxe, ... ajută România în general şi deci pe noi toţi.

    Nu ştiu unde ai citit tu, că aş vrea eu ca familiile să folosească maşini de transport marfă.
    1 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru