Formula E va avea un nou Safety Car: Mini Electric Pacesetter

de Lestyan Bela
Miercuri, 31.03.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Anumite curse din calendarul 2021 al campionatului de Formula E vor beneficia de o versiune modificată a lui Mini Electric cu rolul de Safety Car.

BMW a asigurat mașini electrice de siguranță încă de la inaugurarea campionatului de Formula E în 2014, unde este si participant. Totul a început cu BMW i8, care a fost înlocuit în 2019 cu i8 Roadster, prima decapotabilă din lume cu rol de Safety Car. În cele din urmă, a venit rândul lui MINI Electric Pacesetter să fie în lumina reflectoarelor. El va debuta ca mașină de siguranță la cursa de la Roma în data de 10 aprilie.

BMW, care deține Mini, are de gând să se retragă din campionat la sfârșitul acestui sezon. Nemții susțin că au epuizat toate oportunitățile pentru a se dezvolta pentru compețiție.

Mini Electric Pacesetter este o versiune modificată a lui Mini Electric. Mașina, bazată pe modelul cu motor termic Cooper JCW GP, a primit un eleron și aripi evazate. Este cu 130 de kilograme mai ușoară, fapt ce o ajută să accelereze de la 0 la 100 km/h în 6.7 secunde, cu 6 zecimi de secundă mai rapidă decât un Mini Electric standard. Puterea este aceeași, adică 182 de cai putere.

Alte modificări includ o suspensie reglabilă, un ecartament mărit cu 10 milimetri și aceleași anvelope Michelin Pilot Sport folosite de monoposturile Formula E.

Mini Electric Pacestter va împărți rolul de Safety Car cu BMW i8 Roadster.

Via: motorsport.com

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru