Fotografii spion cu noua generație Dacia Duster: schimbări minore pentru SUV-ul a cărui producție va începe la Mioveni la sfârșitul anului

de Daniel Popescu
Marti, 30.05.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Noua generație Dacia Duster a fost surprinsă sub camuflaj în timpul unor teste realizate în Spania. Producția va începe la sfârșitul anului, iar uzina de la Mioveni trece deja prin schimbări pentru adaptarea la noul SUV.

Dacia Duster va primi în curând cea de-a doua generație, iar constructorul român a început deja testele sub camuflaj pe șoselele europene, astfel că nu a durat prea mult timp până la apariția primelor fotografii spion.

Imaginile surprinse de fotografi pe șosele din Spania sugerează că noua generație Dacia Duster va suferi mai degrabă schimbări minore de design. De exemplu, grila frontală va rămâne practic nemodificată, la fel ca și forma generală a caroseriei.

Mai multe fotografii sunt disponibile pe Motor1.

Oficialii Dacia au confirmat deja că uzina de la Mioveni traversează încă din primele luni ale acestui an un proces de modificări pentru adaptarea la producția noii generații Duster. Producția este programată să înceapă spre finalul acestui an, iar constructorul român a redus numărul de sâmbete lucrătoare pentru a pregăti în mod corespunzător uzina.

"Am realizat mai puţine sâmbete lucrătoare în două schimburi pentru a pregăti uzina pentru noul Duster care urmează a fi lansat în producţie spre finalul anului.

Acesta va demara oficial pe piaţă la începutul anului următor", a precizat Yves Caracatzanis, preşedinte şi director general al Automobile Dacia, pentru publicația Ziarul Financiar.

Această decizie a avut însă efecte negative asupra producției de mașini. De altfel, Dacia a produs doar 109.000 unități în primele 4 luni ale anului, în condițiile în care în aceeași perioadă din 2015 producția se ridica la 143.500 de unități.

Pe de altă parte, Caracatzanis a anunțat că uzina Dacia este îmbunătățită prin instalarea unor roboți, care au necesitat inclusiv angajarea de personal specializat în acest domeniu. "Aşteptările clienţilor sunt tot mai mari şi din acest motiv am instalat roboţi pentru a creşte calitatea percepută. În plus, am angajat oameni specializaţi pe controlul roboţilor pentru acest motiv", a mai precizat directorul general al Dacia.

Via Motor1, Ziarul Financiar, Ziarul Financiar

Comentarii (15)

  • andrei
    Sunteti naivi daca va inchipuiti ca asta e noua versiune Duster. Din ce au comunicat pana acum, modelul este aproape nou, fiind refolosit foarte putin din vechea generatie. Este si normal, primul Duster a fost un experiment, insa in anii astia s-a vandut extraordinar si a devenit la un moment dat chiar cel mai bine vandul model al grupului. Asa ca noul Duster va fi abordat din alta perspectiva, va fi tot low cost insa gandit din prima ca un model global si cu mai multe optiuni. E clar ca ce vedem in poze este actualul model, camuflat pentru a 'distrage atentia'. Adevaratul model nu se stie daca a iesit inca pe strazi. Dacia a mai facut asta si inainte, a montat echipamente si dispozitive ale noului model pe sasiu+caroserii vechi pentru a fi testate insa fara a divulga prea mult.
    28 11
  • Paul222
    Nu va precipitati, schimbarile vor fi substantiale, e evident din volumetria de sub autocolantele alea.
    13 12
  • Echipa castigatoare nu se schimba, va fi fix aceeasi masina. Vor mai adauga un LED, o dunga, un plastic mai moale, dar in rest nimic. Siguranta va fi la fel.... zgomotul si el .... acelasi tren de rulare....
    19 20
  • si cum, nu o lasa asa? aiiii :( si mie imi placea jocul ala de nuante de pe caroserie
    9 8
  • oh no....
    ...al doilea facelift!!!!!!!!!!!
    9 4
  • anonymus
    Se vede clar ca e noul Duster. Parbrizul este mai inclinat, deasupra oglinzii e senzor de ploaie. Oglinzile larerale sunt cu semnalizare, chiar daca intr-o poza semnalizarea e pe aripi, se vede cum e tras fir de la oglinda. Parerea mea e ca e putin mai mare, cine vrea sa masoare dimensiunea sa ia drept masura janta de 16".
    9 1
  • Duster-ul va fi schimbat destul de mult pt ca va fi facut pe platforma lui Qashqai, cea veche, desigur. Conform declaratiilor celor de la Renault, va creste in dimensiuni cu vre-o 15-20cm, ceea ce le va permite sa monteze si randul 3 de scaune.
    Calitatea probabil nu va atinge nivelul celorlalte masini din grup dar sper intr-o ergonomie mai buna, sa fie mai silentioasa, mai sigura si poate cu ceva motoare mai potente.
    8 4
  • Nu cred ca vorbim de schimbari minore.... Mie , cel putin din ce pot sa vad in spatele camuflajului, partea din fata mi se pare destul de mult schimbata. Si ma intreb daca nu cumva acea bara mai proeminenta micsoreaza unghiul de atac ale care carui valori au facut celebru modelul actual. Ramane de vazut. Eu sper ca Dacia sa ofere in continuare si odata cu noua generatie o varianta ieftina dotata cu sistemul de tractiiune integrala pe care impatimitii de offroad sa o poata modifica.
    5 4
  • Au innecunit toti producatorii cu cele 7 locuri. Le foloseste cineva? Si daca le foloseste, unde pune bagajele pentru 7 oameni? Iti iei o asemenea masina doar pentru a putea lua in masina mai multe rude de la biserica la restaurant atunci cand mergi la nunta ?

    Pe de alta parte, daca ramane la fel ca generatia actuala e cam trist. S-au molipsit de la nemti.
    13 3
  • aceasi caruta
    4 10
  • Wow , arata ca un porsche cayenne
    4 4
  • hazard
    punem pariu ca nu o sa aiba airbag-uri cortina?
    5 4
  • În trei ani ar putea să introducă și o variantă plug in hybrid.
    1 0
  • m-as bucura ...
    sa puna motorul de 1.6 diesel ! ar fi coollll ...
    0 0
  • Mihail
    Daca ar arata ca aici http://www.autoexpress.co.uk/dacia/duster/96285/new-seven-seat-dacia-duster-suv-exclusive-pictures#0 ar rupe la vanzari, varianta camuflata, mi se pare mai mult facelift decat ceva nou.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru