FOTOSPION: Imagini cu noua Dacia Duster 3. Debut la finalul lui 2023

de Tiberiu Safta
Vineri, 31.03.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Au apărut primele imagini cu viitorul Dacia Duster camuflat în timpul unor teste publice. Noua generație a SUV-ului de la Mioveni va fi lansată pe piață în 2024.

Anul acesta, Dacia Duster se pregătește să intre în cea de-a 3-a generație. Cu această ocazie, am aflat că noul model va fi produs în continuare la uzina Dacia de la Mioveni, alături de fratele său mai mare, Bigster, care își va face apariția în 2025.

Noua Dacia Duster 3 va fi bazată pe platforma CMF-B a Alianței Renault-Nissan-Mitsubishi. Pe aceeași arhitectură sunt bazate alte modele ca Renault Captur, Renault Clio și Mitsubishi ASX.

Acum, jurnaliștii de la Motor1 ne oferă primele fotografii spion din timpul testelor publice cu noul model. Din imagini putem vedea un limbaj design nou, foarte apropiat de cel văzut la conceptul Bigster, prezentat în 2021. De asemenea, noul Duster 3 pare a fi mai mare ca dimensiuni decât actuala iterație, iar portierele din spate nu prezintă mânere, ceea ce îi oferă lui Duster 3 un aspect mai sportiv.

Tot în imagini putem vedea că noul Duster beneficiază și de frâne pe disc în partea din spate, în premieră pentru Dacia. Mașina surprinsă în fotografii a fost dotată cu jante de aliaj de 17 inch, iar în capacele oglinzilor sunt integrate și luminile de semnalizare.

Noua generație Dacia Duster va fi prezentată oficial la finalul acestui an, înainte ca lansarea pe piață să aibă loc în 2024.

Toate imaginile surprinse cu noul model pot fi văzute aici.

via Motor1

Comentarii (13)

  • Dacia Egunoi
    În spate au lăsat toba la vedere, evaluezi mai ușor evoluția ruginii. Dă și o notă de vintage deși e un produs ieftin. Probabil cu 35-40k oricine își poate lua o motorizare slabă, o caroserie de 2-3 stele și un interior de gospodar.

    Labanii ăștia, n-ai cum să nu ți-o iei.
    120 35
  • + proportii armonioase
    + garda la sol si unghiuri foarte bune
    + pneuri cu balon rezonabil care sa asigure si confort si comportament ok in offroad, probabil /60, care ar fi o limita minima; tot ce este
    25 110
  • + proportii armonioase
    + garda la sol si unghiuri foarte bune
    + pneuri cu balon rezonabil care sa asigure si confort si comportament ok in offroad, probabil /60, care ar fi o limita minima; tot ce este < /60 e inadecvat pentru suv.
    + dimensiuni compacte, va ramane o masina versatila
    + ampatamantul pare majorat, va oferi mai mult spatiu la interior
    + prevad o tinuta de drum mult imbunatatita pe astfalt si la fel de impresionanta in offroad precum la generatia actuala
    + va fi in continuare o masina cautata "ca painea calda"
    + binevenita frana cu disc pe spate, desi era absolut ok si cu tambur
    - mi-ar fi placut ca pragurile sa acopere usa
    - suprafata vitrata pare cam mica, dar asta nu e ceva care sa surprinda, doar stiam ca designul e inspirat din Bigster
    26 108
  • * usa sa acopere pragurile.
    scuze.
    12 103
  • Antena24.ro
    Arata foarte bine zici ca e nava extraterestra
    7 66
  • @baiatuCuConserva fii antena aici ce zice euroncap: "crash protection is respectable, with performance that would make the car a four-star performer if it were not for its shortcomings elsewhere." Adica sa iti traduc ca stiu ca nu poti...4 stele la cionire (structural - ce conteza pentru pasageri). Deci poti spune ca pune accent si pe siguranta?
    21 65
  • Andrei
    Predictibile comentarii de la aceiași snobi fara bani, aceste curiozități ale lumii moderne. Pe de o parte se plâng ca mașinile sunt scumpe pentru ei, pe de altă parte strâmbă din nas la o masina cinstita cu preț decent.
    Și ajung sa conducă un cazan obosit importat de prin Germania....
    27 67
  • Hopaaa! iar apăru specialistu' lu' pește, ăla care se autosatsiface cu mânuțe roșii? Acri sunt strgurii, nu-i așa? Ăștia nu sunt aia de la autolatest? Că după cât (nu) îi duce bibilica...
    15 48
  • Sper ca Dacia sa rămână in zona unde sunt. Piața are nevoie si de masini cât mai simple si “la subiect”. Sunt si clienti cu buget rezonabil dar restul cei mai mulți aleg prin prisma prețului, așa ca orice briz-briz care aduce costuri va afecta vânzările.
    16 6
  • Banditos
    Poate vor renunta, in sfarsit, la interiorul de utilitara de anii '90
    7 13
  • 2 stele si pret de Hyundai Tucson sau Kia Sportage , se stie !
    4 13
  • @premium de 4 stele
    Strugurii sunt extrem de dulci, gunoiul ăsta va ajunge 35 k. Să vedem atunci ce mai vând gospodarii din bătătură. :)))))
    Rabla cu tablă tip folie de aluminiu, structură de plăcintă cu mere, manevrabilitate de camion scurt, interior care imită interiorul de mașină, motorizare pentru lepre tâmpe, coeficient aerodinamic de pubelă prăbușită... o operă a ingineriei. :)
    12 9
  • @Site de făcut proști la buzun
    Manipulați, spuneți minciuni online că poate mai vând ăștia câteva gunoaie și vă dau și vouă o centură de siguranță rămasă de la vreun client neatent.
    6 5

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru