FOTOSPION: Imagini cu noul Renault 4 electric de serie

de Tiberiu Safta
Marti, 12.03.2024
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Au apărut imagini spion cu viitorul Renault 4 electric de serie. Noul model de oraș al francezilor ar putea fi prezentat în toamna lui 2024, iar vânzările vor începe de anul viitor.

După ce am asistat la relansarea lui Renault 5, sub forma unei mașini electrice cu tehnologie de ultimă generație, constructorul francez este pe cale să relanseze încă un model care a făcut istorie: Renault 4. Versiunea de serie a viitorului model de oraș electric a fost anunțat încă din 2022, atunci când a fost prezentat conceptul Renault 4Ever Trophy.

Acum, cu doar câteva luni înainte de lansarea oficială, au apărut imagini spion noi cu viitorul model electric. Față de conceptul prezentat în urmă cu 2 ani, versiunea de serie nu va fi o mașină de teren, ci va fi mai degrabă un crossover. Așa cum putem vedea în imagini, noul model va fi o reinterpretare modernă a vechiului Renault 4, produs între 1961 și 1994.

Chiar dacă mașina este ascunsă sub camuflaj, putem observa câteva dintre detaliile importante. De pildă, farurile LED vor fi de dimensiuni mici. În părțile laterale putem observa și puțin din elementele de protecție din jurul aripilor.

Stopurile vor avea o formă ovală, un design inspirat puternic de modelul original.

Tot în aceste imagini putem vedea și puțin din interiorul noului model. Așa cum era de așteptat, acesta va fi digitalizat cu un ecran mare și curbat pentru instrumentarul digital și sistemul multimedia. Alte detalii nu sunt, deocamdată, vizibile.

Referitor la partea tehnică, noul Renault 4 va fi bazat pe platforma AmpR Small, împărtășită cu noul Renault 5 E-Tech. De asemenea, noul model ar urma să primească aceleași propulsoare electrice de la Renault 5 E-Tech, în speță de 95, 122 și 150 de cai putere. Ne așteptăm ca noul Renault 4 să aibă o autonomie de circa 400 de kilometri și să primească și tehnologie Vehicle-to-Grid (V2G).

Renault nu a confirmat oficial când va fi prezentat noul model. Există șanse ca noul Renault 4 electric să fie prezentat în octombrie, în cadrul Salonului Auto de la Paris. Cert este, însă, că vânzările noului model vor începe abia în 2025.

IMAGINILE SPION POT FI VĂZUTE AICI

via Carscoops

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru