Francezii au inventat Logan Cup Rallycross

De Mircea Meșter
Publicat Marti, 13.05.2008
O versiune de curse a lui Logan dezvoltata pentru teren dificil? Exista in Franta si se numeste Logan Cup Rallycross 2008.

Dupa ce am aflat ca Logan face furori de mult timp prin motorsportul de nisa din Germania si - relativ - Romania, o competitie monomarca din Franta iese la iveala cu o noua versiune preparata a modelului romanesc.

In cadrul Campionatului European de Rallycross a fost prezentata o editie speciala a lui Logan, Logan Cup Rallycross 2008, care va fi utilizata intr-un turneu de noua etape paralel cu competitia-mama. Va fi vorba de cate o mansa in fiecare etapa din CE de Rallycross, masinile care urmeaza sa se alinieze la start fiind identice.

Logan Cup Rallycross 2008 este foarte atractiv pentru pilotii francezi deoarece reprezinta, in acest moment, cea mai abordabila solutie pentru a participa intr-o competitie de acest tip. Masinile nu sunt schimbate foarte mult din punct e vedere vizual, doar eleronul posterior si stickerele reusind sa imprime o alta imagine modelului. Asa cum este normal, interiorul a suferit modificari esentiale, un rollcage luand locul scaunelor clasice. Suspensiile si motorul au fost si ele schimbate: daca primele sunt un set sportiv preparat pentru a rula pe terenul semi accidentat din Rallycross, motorul este clasicul 1.6 cu 8 valve ridicat la 100 de cai putere.

Alte detalii tehnice legate de modelul de competitie pot fi vizualizate in regulamentul Logan Cup Rallycross .

Foarte interesant este ca noua competitie Logan a atras piloti tineri si foarte tineri, multi dintre ei facandu-si debutul intr-un astfel de eveniment. Varstele celor inscrisi nu depasesc 23 de ani (cu o exceptie, un pilot de 44 de ani), cel mai tanar pilot din Logan Rallycross avand doar 16 ani. "Prin participarea la aceasta cupa Logan vreau sa fac un pas important spre Rallycross, pentru ca, altfel, bugetul redus al echipei face imposibila aceasta urcare. Sper insa sa gasesc sponsori care sa imi permita sa trec intr-o divizie superioara. Din acest motiv am ales aceasta formula interesanta de promovare", sustine Maximilien Eveno, de 18 ani, cel care in acest sezon va participa in Logan Cup Rallycross. 

via | Leblogauto 

Comentarii (1)

  • as21ro
    mda...
    pe cand si la noi o astfel de competitie?
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru