Dacia: 3 milioane de motoare TCe produse la uzina din Mioveni

de Alexandru Monenciu
Joi, 29.09.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Constructorul de la Mioveni anunță că a asamblat 3 milioane de motoare TCe în cadrul departamentului Motoare al Uzinei Mecanice și de Șasiuri.

Prima generație de motoare TCe, deci pe benzină, a intrat pe linia de asamblare a Uzinei Mecanice și Șasiuri Dacia de la Mioveni (UMCD) în 2012. A doua iterație, actuala, a intrat în producție șase ani mai târziu.

Acum, Dacia anunță că a asamblat motorul TCe cu numărul 3 milioane în această locație. Unitatea în cauză este este un TCe ECO-G, cu alte cuvinte poate fi alimentat atât cu benzină cât și cu GPL. Motorul, cu 100 CP și 170 Nm, va echipa un Logan Prestige care fi livrat unui client din România.

Potrivit constructorului român, deținut de gigantul francez Renault, peste 40% din producția realizată de UMCD echipează vehicule produse la Mioveni. Propulsoarele TCe merg și către export, la uzinele pe care Renault le deține în Franța, Slovenia și Turcia.

Pe lângă modelele Dacia, motoarele TCe echipează și alte modele precum Renault Clio și Nissan Micra.

via Dacia

Comentarii (4)

  • 3 milioane de motoare poluante. Înmulţim cu 100.000 km minim, avem 300 de miliarde de km rulaţi poluând atmosfera.
    Adăugăm zeci de milioane de litri de ulei de motor anual, la poluare.

    Pe când o electrică Mioveni ?
    2 15
  • Ce nu se spune este că sunt motoare proiectate pentru maxim 150.000 km. Dar cu puțin noroc pot cădea și la 100.000 km sau mai devreme. Sunt motoare proiectate de contabili, inginerii (care știu că sunt cele mai dezechilibrate motoare) doar le-au înviat ca să trăiască un pic și ele. Dar nu pot acuza Renault atât timp cât pe BMW i8 care se vrea supercar au pus tot 3 cilindri. Problema adevărată e că sunt modele de autoturisme care sunt dotate numai cu motoare în 3 cilindri, deci ți le cam bagă pe gât dacă ți-a căzut cu tronc o astfel de mașinuță.
    4 11
  • Seriff
    @Mike, nu e Spring electric, iar vorbesti sa nu te ia somnul, legat de poluare, mai mult polueaza o centrala de apartament decat panarama aia de 1.0 in 3 cilindrii.
    9 1
  • La o știre cu Dacia, trebuia să vomite ceva și de Bmw, altfel nu poate dormi .
    3 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru