Dacia Spring depășește Logan și devine cea mai vândută mașină din România în noiembrie

de Tiberiu Safta
Vineri, 03.12.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Modelul electric Dacia a devenit cea mai bine vândută mașină din România în luna noiembrie. Spring a depășit, astfel, vânzările Logan, iar România este printre puținele țări din lume unde o mașină electrică ajunge pe primul loc.

Dacia Spring a devenit în luna noiembrie cel mai bine vândut model din România. Astfel, mașina electrică a constructorului românesc a depășit pentru prima dată Logan în vânzări, pe parcursul unei singure luni. Acest lucru face ca țara noastră să fie printre puținele din lume unde o mașină electrică se află pe primul loc ca număr de vânzări într-o lună.

Modelul electric a fost vândut în 1195 de exemplare, ceea ce reprezintă cu 110 unități mai multe decât Dacia Logan. Mai mult, compania din Mioveni ocupă primele patru locuri din vârful clasamentului, cu Duster pe locul al treilea și Sandero imediat după.

Cu toate acestea, Dacia a înregistrat o scădere de vânzări cu 14% față de noiembrie 2020. Logan a avut o scădere enormă, de 50% față de aceeași perioadă a anului trecut. Acest lucru se datorează crizei mondiale de semiconductori. Iar Dacia a prioritizat producția lui Duster și Sandero. Acestea generează un profit mai mare, mai ales pe piața de export.

Imediat după modelele Dacia se află Ford Focus, cea mai bine vândută mașină de export din luna noiembrie în România. Aceasta s-a vândut în 361 exemplare, însă, chiar și așa, Focus a înregistrat o creștere de 117% față de noiembrie 2020. Clasamentul este completat de către: Renault Clio (328 exemplare, scădere de 23.7%), Renault Captur (296 unități, scădere de 8.4%) și Hyundai Tucson (248 vehicule, creștere de 112%). Ultimele două locuri din clasament sunt ocupate de către Toyota, respectiv Corolla (212 exemplare, creștere de 58%) și C-HR (207 unități, creștere de 27%).

În total au fost înmatriculate 15.237 de autovehicule în luna noiembrie, în scădere cu 10.65% față de anul trecut. Dintre acestea, 11.480 au fost autoturisme. După 11 luni, numărul de mașini vândute în România a ajuns la 109.350, în scădere cu 1% față de același interval din 2020. Așadar, piața auto se află, pentru prima dată în acest an, sub nivelul celei de anul trecut.

În intervalul ianuarie-noiembrie, Dacia rămâne lider în clasament cu 30.218 unități înmatriculate. Toyota și Hyundai sunt cele mai bine vândute mărci din import, fiecare având 8000 de mașini comercializate și înregistrând creșteri în fiecare lună până acum. Ford, Volkswagen, Skoda și Renault au înregistrat cu toții scăderi.

via Profit

Comentarii (9)

  • Am auzit că Musk a căzut pe gânduri citind știrea asta - și nu s-a mai ridicat d-acolo. :-)
    Ceva mai serios, încep să cred că-i un semn prevestitor al Noii Normalități. :-(
    30 6
  • Felicitări, dar zilele astea s-a umplut mediul online cu " patrioti " cu stegulețe pe Spring, cu mesaje de mândrie, dar dacă le spui că e made în China și n-ar trebui să fie mândri, devin foarte agresivi.
    26 8
  • Dănuț Alin Niță
    Băieții păi nici gratis nu aș lua o căruță gen lăstun/tico
    Îmi este rușine la volanul ei.....Chinăzească !!!
    9 12
  • Edikkk
    Ştirea asta schimbă multe

    Chiar dacă sunt, posibil, tot lotul de anul acesta, încă ştirea este importantă.

    Oamenii vor maşini electrice şi la preţuri "normale"

    Preţul este singurul impediment rămas în adoptarea maşinilor electrice
    9 21
  • @dan_grc
    Banuiesc ca la fel e si cu cei care cumpara BMW IX3. Cand le spui ca e Made in China devind recalcitranti si zic ca toate BMW sunt Made in Germany si la cele mai inalte super mega standarde de calitate!
    Adevarul ca la cat costa un IX3 Made in China e japca pe fata. Profit maxim.
    https://www.automarket.ro/stiri/preturi-bmw-ix3-in-romania-suv-ul-electric-pleaca-de-la-67600-de-euro-99245.html
    68000 de euro pentru o chinezarie?
    7 11
  • bai asta, tu esti dus cu capul. Ti-a calcat un bmw parintii sau ce? Ai un fix cu bmw, ce ti-a facut marca asta? Devii plictisitor si chiar cred ca esti un caz medical de studiat. Din miile de comentarii pe care pui pe aici si care sunt toate la fel am inteles ce vrei sa transmiti. bmw e de rahat. Ok, suntem de acord cu tine. Acum poti veni cu ceva care sa arata ca ai si un dram de inteligenta? Sam macar sa aiba legatura cu articolul.
    13 6
  • Cici de la bucatarie
    A venit vaporul din china in oct si in noi le au livrat , la 2 lei kwh e 40 de lei .100 km , da asa e in romania , vor sa primeasca bani ca n vest si sa cheltuie banii in asia , e interesanta statistica unde emrg masinile ? persoane juridice romania/strainatate sau persoane fizice , asta e un mod tabloid de a prezenta lucrurile . e o cenzura de ani de zile pe aici . astept ziua cand se va vb pe fata despre recallurile de foc , si poate se va face si n romania o masina cu punte spate independenta
    3 3
  • patriotismul, daca mai are astazi vreun sens logic sa fii patriot la nivel declarativ (eu zic ca nu are, indiferent de tara), nu se masoara in cumpararea de lucruri fabricate intern, desi multe dintre cele din RO sunt foarte ok. se masoara mai degraba in ceea ce face fiecare in fiecare zi pentru bunul mers al tarii, al regiunii, al localitatii, al cartierului/micro-comunitatii din care face parte si nu doar pentru sine. se masoara in respectul pentru inaintasii care ne-au lasat o tara si niste conditii asa cum s-au priceput ei, dupa puterile si cunoasterea lor, si in grija pe care o avem noi astazi de a lasa dupa noi o tara / o regiune mai buna si mai prielnica pentru copiii nostri din care cea mai importanta componenta este fara dubiu educarea lor.

    nu mai zic ca e putin ipocrit ca aratatul cu degetul sa vina din partea stimabilului care nu conduce o masina produsa in RO, ci un BMW, o masina exceptionala si care, ca de altfel multe alte masini germane, contine multe piese si componente fabricate in RO, in UE, dar si in Asia/China. e foarte greu sa fii "patriot" azi pe criteriul provenientei bunurilor, pentru ca lumea este atat de interdependenta si interconectata, incat nimic nu mai este 100% autohton, in nicio tara.

    cat despre patriotismul declarat la zile festive, mie unul mi se pare gretos. din experienta mea personala, exact cei care se bat mai tare cu pumnul in piept ca sunt patrioti, sunt de fapt cei care isi dusmanesc cel mai aprig concetatenii si isi vad doar de interesele personale marunte, in detrimentul celor pe care ii numesc colectiv natie/popor.
    4 3
  • Ce terminati!
    Au aparut carcotasii de serviciu! Pai domnilor mancatori de rahat, daca oricum nu va intereseaza, de ce comentati aici? Pana nu isi vomita aberatiile unii pe aici, nu se simt bine. Nu mai puteti voi de ce isi cumpara altii. Vedeti-va de Teslele voastre si lasati-i pe cei care vor Spring in pace. Danut nu cred ca intereseaza pe cineva ce vrei si ce nu vrei sa iti cumperi.
    3 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru