Dacia Logan va fi comercializat în America de Sud sub un nou nume: Renault Taliant

de Daniel Popescu
Duminica, 29.11.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Grupul Renault va comercializa Dacia Logan în America de Sud cu un nou nume: Renault Taliant. Până acum, modelul era vândut pe aceste piețe ca Renault Logan.

Dacia Logan este comercializat în prezent inclusiv în țări în care marca de la Mioveni nu are o prezență oficială, caz în care modelul a primit numele Renault Logan.

Iată însă că Grupul Renault continuă schimbările radicale din gama de modele, iar cea mai recentă noutate este o strategie diferită pentru versiunile de Dacia Logan comercializate în țările din afara Europei.

Pe internet au apărut deja o serie de schițe cu noua versiune de Logan dedicată acestor piețe, iar acestea sunt însoțite de numele Taliant. Practic, aceste imagini anticipează decizia constructorului francez ca noul nume al modelului să fie Renault Taliant.

Numele este unul asemănător cu Talisman, folosit de francezi în Europa pentru un sedan care cel mai probabil va fi eliminat din gamă în următorii ani.

Comparativ cu Dacia Logan, Renault Taliant propune o serie de modificări estetice în partea frontală la nivelul farurilor și al grilei, dar și în partea din spate. În schimb, interiorul este același, cu excepția volanului și a gurilor de ventilație.

Noul Renault Taliant va fi comercializat în special în Brazilia, dar și în alte țări din America de Sud, și ar putea ajunge și în Africa de Sud.

Via Motor1

Comentarii (3)

  • Danuț Alin Niță
    Rămâne tot o căruță ...taliban...:)))
    13 21
  • Parcă Renault anunțase în 2018 că nu vor mai comercializa modele Dacia sub propria siglă în alte zone ale lumii. Probabil între timp și-au dat seama că puterea de cumpărare a sud-americanilor e prea mică pentru a vinde Clio, Megane, Captur, Koleos etc.

    Dacă vă uitați pe site-urile Renault din țările din zonă o să vedeți că majoritatea modelelor pe care le vinde Renault sunt de fapt Dacia. Chiar și Capturul de acolo e diferit tehnic de cel european (estetic e doar mai lung) fiind construit pe vechea platformă B0.
    14 4
  • morgan
    Corect spus este ca RENAULT comercializeaza acest model in America de Sud sub denumirea Renault Taliant iar in Romania ,Dacia Logan....si mai stiu eu pe unde...pare-mi-se ca prin Turcia ,Tofas ,Rusia...habar n-am cum etc.De ce Dacie tot vorbiti?...
    6 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru