Francezii, între ei: Renault Talisman a fost aleasă în Franţa cea mai frumoasă maşină a anului 2015

de Daniel Popescu
Miercuri, 27.01.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ce fac francezii când nu au niciun model nominalizat la World Car of the Year? Îşi acordă singuri premii: Renault Talisman a fost votată în Franţa cea mai frumoasă maşină a anului 2015.

Franţa nu a reuşit să obţină nicio nominalizare la premiile World Car of the Year, în ciuda faptului că Renault a fost prezentă pe lista inițială a candidaţilor cu trei modele: Talisman, Espace şi Kadjar.

Asta nu i-a împiedicat însă pe francezii să-şi laude propriile creaţii în cadrul unui sondaj realizat pe site-ul postului naţional de televiziune TF1 cu ocazia Festivalului International al Automobilului, un eveniment intern care are loc anual în Hexagon.

La capătul a 125.000 de voturi înregistrate pe platforma online, Renault Talisman a fost desemnată cea mai frumoasă maşină lansată în 2015, după ce a reuşit să învingă Jaguar F-Pace şi Mercedes Clasa C Coupe. Locul patru i-a revenit lui Mini Clubman, în timp ce Infiniti Q30, Mazda CX-3 şi Mercedes GLC au terminat pe următoarele locuri.

Talisman a trebuit să îndeplinească unele condiţii pentru a intra în concurs alături de rivalii săi: să fie lansat pe parcursul anului trecut şi să coste cel mult 55.000 de euro.

La ediţiile precedente, titlul de cea mai frumoasă maşină din Franţa le-a revenit lui Alfa Romeo 4C (2013) şi Jaguar XE (2014).

Via Autoactu

Comentarii (18)

  • au vazut ca seamana cu Passatu
    cu vechea generatie...
    11 16
  • ce nu e preluat din textul original parca e scris asa....la shtou.... la mishtou :) : francezii ei intre ei, cand n-au masina la WCY, isi lauda propriile creatii, etc

    acuma, personal prefer un Talisman cu ghinion decat un WC(y) care scoate, in 2012, drept masina anului in lume o cutie de chibrituri.

    PS. oare or fi inmultit cu 10 rezultatul final, sa fie asa, mai limpede treaba?
    14 15
  • eat this Peugeot -Citroen !
    10 7
  • frumoasa de numai, zici ca e factura din 4 bucati , capota e din alt film cu spoilerul, imbinaturile la grila laterala de aerisire vraiste, linii strambe,necirculare. de departe loganul este cea mai buna masina facuta de renault, pe asta il pot pune breloc/talisman ce vor ei la cheile de la logan../
    16 23
  • Andy pe bune? Tu vorbesti? O faci zilnic, esti foarte consecvent in asta.
    Ai printre cele mai subiective si impartiale pareri cateodata tinzand spre pueril si penibil.
    6 5
  • @Mda....subieciv sau impartial...te contrazici singur ...sau poate Andy este dr Jekyll and mrs Hyde...
    @topic: the beauty is in the eye of the beholder
    5 4
  • doamne ce urata e ...
    8 20
  • mie imi place! are prestanta, e smechera ..
    20 4
  • Sunt plăcut impresionat de curentul de design adoptat de Renault în ultimul timp.
    12 3
  • nimicc
    copiat dupa zeul vw.... copia nu are valoare degeaba copiaza designu ca fiabilitatea la renault e prastie gen logan.
    1 6
  • 90 la % copy paste audi a6
    3 8
  • Posesor de VW Passat nou - platit 37000 euro pe el si de prastie citroen c3 pentru nevasta - platit pe el 12000 euro .Ambele pe motorina. Acum c3 are 300000 km si ZEROOO REPARATIII!!!! ZERO Apa paie si bataie - Super passatul nemtesc - 8 platforme - volanta,injectoare,buton frana de mana,caseta de directie si alte zeci de nimicuri care m-au facut sa plang dupa banii platiti pentru ,, zeul " vw . - Restul sunt comentarii de la oameni care viseaza la masina nemteasca ca la nu stiu ce. Posesorii de masini nemtesti stiu bine despre ce vorbesc- dar de- cultul trebuie intretinut ca altfel iti scade cota de piata cand iesi pe drum cu super nemtoaica ta
    14 2
  • vasile
    Bai eu stiu ca gusturile nu se discuta dar te poti caca in ele. Dar sa afirmi ca aceasta masina este copie dupa Gas Auto(passat) trebuie sa fi cu adevarat un cretin rupt de lume. ca design, masina asta bate la cur cacatul de passat din toate punctele de vedere.
    10 1
  • Nu seamana deloc cu Opel, Volskwagen, etc..=))
    Zica ca e copie xerox.
    4 4
  • Dumitru
    @ Daniel Popescu

    Ma intrebam care o fi explicatia tonului ingaduitor/zeflemitor.

    In principiu, aroganta este apanajul celor stapani pe meserie..

    Parca matale scriai despre cum fac chinezii teste cu trenurile de mare viteza pe pante abrupte, nu?
    2 0
  • In sfarsit un Renault care arata a masina- de la Safran incoace nu am mai vazut asta
    1 0
  • espace
    @ylyk

    Seamana cu Opel Vivaro, in special. Sau Vivaro seamana cu Talisman? Hmmm... Ba mai bine parca aduce cu Volkswagen Sharan...
    5 1
  • melldjp
    passat 100%
    1 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru