Franța prelungește bonusurile pentru mașini electrice până în iunie 2021: clienții primesc o reducere de 7.000 de euro

de Daniel Popescu, Foto: Dreamstime.com
Marti, 10.11.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Franța a anunțat că va prelungi bonusurile oferite pentru achiziționarea de mașini electrice până la jumătatea anului viitor, ca urmare a noilor restricții implementate din cauza pandemiei de coronavirus.

Franța oferă în prezent un bonus de 7.000 de euro la achiziționarea de mașini electrice și de 2.000 de euro în cazul mașinilor plug-in hybrid.

Structura bonusurilor a fost adoptată inițial până în 31 decembrie 2020, cu scopul de a încuraja achiziția de mașini în timpul pandemiei de coronavirus.

La sfârșitul lunii septembrie, autoritățile anunțau însă că bonusul pentru mașini electrice va fi redus la 6.000 de euro, iar cel pentru modele plug-in hybrid la numai 1.000 de euro începând de la 1 ianuarie.

Între timp, pandemia de coronavirus s-a accelerat din nou în Franța, iar autoritățile au impus deja o serie de restricții de circulație. Prin urmare, statul a decis să prelungească actualele bonusuri până la 30 iunie 2020.

Decizia a fost luată ca urmare a faptului că autoritățile anticipează o scădere majoră a înmatriculărilor în următoarele luni.

"Pentru a lua în considerare problemele cauzate pentru vânzările de mașini, bonusurile actuale vor fi extinse până în 30 iunie 2021.

În următoarele zile vom publica bonusurile care vor fi valabile începând din 1 iulie 2021, în loc de 1 ianuarie 2021, așa cum fusese stabilit inițial", menționează Ministrerul Economiei din Franța.

Via L'Argus

Comentarii (1)

  • inexorabil
    În Franţa, socialismul este precum mucegaiul: în floare.
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru