Fuziunea Renault-Nissan, readusă în discuție: surse apropiate celor două companii susțin că o decizie finală va fi luată în cel mult 2 ani

de Paul Cosma
Joi, 05.07.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Fuziunea dintre Renault și Nissan a fost readusă în discuție de cele două companii, deși șeful Renault anunțase recent că negocierile au eșuat. Potrivit unor surse apropiate de cei doi constructori, o decizie finală privind posibila fuziune va fi luată în cel mult doi ani.

Speculațiile privind o posibilă fuziune între Renault și Nissan au apărut la sfârșitul martie, atunci când oficialii celor două companii s-au așezat la masa negocierilor. În urma posibilei fuziuni ar fi  rezultat un singur constructor, iar conducerea noii companii ar fi fost asigurată de Carlos Ghosn, șeful Renault și al alianței Renault-Nissan-Mitsubishi.

Deși Carlos Ghosn anunțase că negocierile au eșuat, se pare că subiectul fuziunii nu a fost complet abandonat de cele două companii.

Surse apropiate de cele două companii susțin că Renault și Nissan au căzut de acord să mai aștepte doi ani până să ia o decizie finală privind posibila lor fuziune.

Verdictul ar urma să vină până ca șeful Renault, Carlos Ghosn, să renunțe la mandatul său, adică până în 2022. Ghosn anunțase de curând că va renunța la mandatul său înainte de termen. Oficialii Nissan și Renault nu au dorit să comenteze pe marginea acestui subiect.

Renault deține în prezent 43% dintre acțiunile Nissan, în timp ce Nissan deține 15% dintre acțiunile Renault.

În plus, statul francez deține 15% dintre acțiunile Renault și și-a exprimat în mai multe rânduri intenția de a limita influența japonezilor în cadrul Alianței.

Alianța Renault-Nissan a anunțat la sfârșitul anului trecut o strategie comună pentru 2022 care vizează lansarea a 12 mașini electrice și 40 de mașini cu funcții autonome, dar și utilizarea a 4 platforme și 22 de motoare comune.

Via Automotive News

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru