General Electric renunţă la planul de a cumpăra 25.000 de maşini cu emisii zero

de Bogdan Mirică
Marti, 08.01.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Lovitură pentru piaţa vehiculelor electrice, după ce conglomeratul american General Electric a anunţat că a renunţat la planul său de a cumpăra 25.000 de automobile cu zero emisii.

Esential 25.000 de maşini electrice a promis că va cumpăra General Electric.
30.000 de maşini numără în prezent flota celor de la General Electric.
1.4 milioane de maşini administrează General Electric pentru clienţii săi de închirieri.
General Electric, al şaselea conglomerat din SUA ca cifră de afaceri, prezent pe pieţele energetică, de infrastructură şi de capital, s-a erijat în 2010 într-unul dintre cei mai mari susţinători ai automobilelor ecologice. Pentru a demonstra asta, General Electric a anunţat atunci că va achizţiona cea mai mare flotă de vehicule electrice din lume, adică aproximativ 25.000 de maşini cu emisii zero. Se pare însă că planul a fost abandonat.

În comunicatul oficial care motivează decizia de a renunţa la cele 25.000 de comenzi, GE anunţă: ”Dorinţa clienţilor noştri ne-a făcut să luăm această hotărâre.

Ei vor o mulţime de tehnologii noi şi nu doar una singură. Nu suntem în măsură să declarăm învingători sau învinşi.”

Totodată, GE a anunţat şi că nivelul zilnic de kilometri parcurs de un automobil din flota sa este de aproximativ 160 de kilometri. Asta înseamnă aproape cât autonomia oficială a unor vehicule electrice.

Urmareste Automarket
GE a achizţionat deja o serie de automobile hibride alimentate la priză de la General Motors şi Ford.
Flota lor include însă şi vehicule alimentate cu gaz natural, dar şi vehicule convenţionale. În total, 11.000 de astfel de maşini au fost cumpărate ca parte a noilor planuri de achiziţie.

În prezent, General Electric operează 30.000 de maşini şi administrează alte 1.4 milioane de maşini pentru clienţii săi de închiriere.

via leftlane

Comentarii (2)

  • dandare
    si uite asa incet, incet, lumea realizeaza ca nu masinile electrice NU sunt viitorul ci alti combustibili ecologici mult mai potriviti acestei industrii.
    2 9
  • dandare
    erata* fara "NU" :) deh m-am grabit
    2 8

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru