Președintele Mercedes-Benz a lăudat Tesla și a declarat că fondatorul Elon Musk este ”un adevărat geniu”

de Bogdan Mirică
Marti, 12.04.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Dieter Zetsche, omul care conduce Mercedes-Benz, a făcut o serie de declarații în care a lăudat Tesla și produsele sale electrice.

Dieter Zetsche este una dintre cele mai prolifice personalități ale industriei auto, cu un CV extrem de stufos și impresionant, dedicat în mare parte companiei Mercedes-Benz. Prin urmare, atunci când Dieter Zetsche crede că ești un geniu, probabil că are motive serioase să o facă.

”Elon Musk a devenit un geniu după ce a creat Tesla, cel puțin din punct de vedere al publicității de care s-a bucurat. Tesla a promis multe și a reușit să confirme mare parte din aceste promisiuni. Rămâne de văzut cum va continua”, a declarat președintele Mercedes-Benz pentru o publicație din Australia, în cadrul lansării noului SLC.

Această exaltare are legătură nu doar cu motorul și performanțele, ci cu întreg pachetul și cu toată abordarea Tesla.

Dieter Zetsche
președinte Mercedes-Benz
Întrebat cum vede progresul unei companii auto care nu avea nici un trecut, Zetsche susține că prezența Tesla în acest segment nu este o problemă, ci mai degrabă o provocare.
”Avem vecini puternici precum Audi și BMW chiar lângă noi, în Germania. Și îi batem de fiecare dată. Astfel ne simțim vii și energici. Cât privește Tesla, trebui să vedem dacă informațiile lui Elon Musk au o bază reală, dacă modelul Tesla va funcționa și care va fi răspunsul pieței”.

Zetsche este cât se poate de ferm când susține că Tesla este singurul producător auto care a reușit să incite publicul cu vehicule electrice. ”Această exaltare are legătură nu doar cu motorul și performanțele, ci cu întreg pachetul și cu toată abordarea Tesla. Cred că este o strategie foarte bună să avem abordări noi și diferite asupra pieței. Nu putem face greșeala să alegem o cale defensivă”, a mai declarat Zetsche.

Vom fi și noi capabili să oferim foarte curând o autonomie de 400-500 de kilometri pentru un vehicul electric.

Dieter Zetsche
președintele Mercedes-Benz
Culmea, șeful Mercedes consideră că Tesla oferă în acest moment un pachet unic în segment, care nu poate fi egalat de nici un constructor.
Prin urmare, o asemenea competiție nu poate decât să bucure Mercedes. ”Ne luptăm să menținem tradiția vehiculelor noastre și a procesului lor de fabricație. Doar așa vom putea să aducem un pachet la fel de bun ca Tesla. Vom fi și noi capabili să oferim foarte curând o autonomie de 400-500 de kilometri pentru un vehicul electric. Vom anunța în curând despre ce este vorba. Însă, fără îndoială, un impuls venit din partea competitorilor este mereu binevenit”, a concluzionat Zetsche.

via caradvice

Comentarii (6)

  • "Elon Musk a devenit un geniu după ce a creat Tesla, cel puțin din punct de vedere al PUBLICITATII (...) Rămâne de văzut cum va continua"

    Corect, marketingul american.
    Elon Musk e prea mic sa-si dea seama ca-i doar o unealta in mainile mustaciosului si ale lui Carlos Ghosn.
    23 18
  • AndreiRN
    Si cand te gandesti ca Elon a fost candva un "illegal alien" in SUA.
    1 7
  • opinie
    Musk NU-I un geniu. A copiat strategia de marketing a celor de la Apple
    11 5
  • Xenono Achimovici
    Eu cred ca Dieter Zetsche, s- apucat de laudat Tesla , poate asa or musca si ei din patentele lor cine stie. Se citeste pe fata mosului astuia ca tanjeste dupa pilele alternative de la Toyota. Dar vorb-aia ehh : ''n-avem noi nevoie de patentele Toyota ( inca -zi-se mosu' in gandul lui ) '' :))))
    0 7
  • petrush
    Nu stiu ce a creat Musk. Brandul Tesla este sinonim cu istoria retelelor de distribuire a energiei electrice la consumatori
    1 3
  • @Xenono Achimovici
    Patent, surubelnita, multimetru.... Ce-ti mai trebuie sa repari o Tesla?
    Copilu' clovn al site-ului, eu iti recomand sa citesti articolul in intregime:

    "Vom fi și noi capabili să oferim foarte curând o autonomie de 400-500 de kilometri pentru un vehicul electric. Vom anunța în curând despre ce este vorba."

    Asta pregateste si Renault-Nissan, asta pregateste si BMW, asta pregatesc majoritatea pionierilor in domeniu.
    9 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru