General Motors își va concentra toate resursele asupra mașinilor electrice: “Hibrizii sunt doar o contramăsură la motoarele convenționale”

de Paul Cosma
Miercuri, 16.01.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
General Motors și-a propus investirea tuturor resurselor în dezvoltarea mașinilor electrice. Grupul american susține că a renunțat la ideea unor viitoare modele hibride, pe care le vede doar ca o “contramăsură” la mașinile diesel și pe benzină.

La sfârșitul anului trecut, General Motors a anunțat cea mai mare restructurare din istoria sa, cu închiderea mai multor fabrici și renunțarea la modelele cu vânzări slabe.

Grupul american a promis o regândire a strategiei, cu un accent deosebit pe mașinile electrice și hibride în următorii ani.

Mai mult decât atât, președintele Mars Reuss a subliniat acum că GM se va concentra doar pe mașinile electrice, în detrimentul hibrizilor.

“Hibrizii sunt doar o contramăsură la vehiculele convenționale. Răspunsul real este dat de mașinile electrice, ce reprezintă o soluție sustenabilă și accesibilă cu zero emisii,” a declarat Reuss.

Planul de viitor al americanilor se bazează, în primul rând, pe brandul Cadillac, văzut drept cel mai important pilon în „viitorul electric” al grupului.

Primul Cadillac electric va fi un SUV dezvoltat pe noua platformă GM și va fi lansat cel târziu în 2021.

Via Electrek

Comentarii (2)

  • sa-ti tai venele de la gat, nu altceva!

    dar oamenii sunt realisti, concurenta deja prezenta (tesla, nissan, kia) si cea viitoare (ford, WV) ii impinge la o abordare pragmatica a strategiilor

    si asta ma bucura
    4 4
  • hidrogen, hidrogen, unde este halatu domne? la papat cumnatu!
    Vorbiti serios? Nuuu am luat-o pe aratura, joia se deschid pietele, cica au halate!
    1 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru