General Motors va produce pick-up-ul electric Nikola Badger: americanii au primit 11% dintre acțiunile constructorului

de Daniel Popescu
Miercuri, 09.09.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
General Motors a ajuns la un acord pentru a produce pick-up-ul electric Nikola Badger, care va fi disponibil pe piață începând din 2022. La schimb, GM a primit un pachet de 11% dintre acțiunile Nikola.

Constructorul american Nikola a anunțat în luna februarie că intenționează să dezvolte un pick-up electric alimentat cu hidrogen care va primi numele Badger.

La mai bine de jumătate de an distanță, Nikola a anunțat un parteneriat cu gigantul General Motors, care se va ocupa de producția efectivă a noului model.

Pentru Nikola, parteneriatul garantează practic că Badger va putea fi pus în vânzare conform planurilor, pe baza infrastructurii și experienței pe care o are General Motors.

"Nikola obține imediat cunoștințe de zeci de ani în privința producesului de producție, sisteme electrice validate și testate, ingineri de clasa mondială și încrederea investitorilor. Cel mai important este că General Motors are interesul ca Nikola să aibă succes", menționează Trevor Milton, fondatorul Nikola.

Nikola Motors se așteaptă să facă economii de 4 miliarde de dolari prin reducerea costurilor de dezvoltare. Prin urmare, General Motors a primit la schimb un pachet de 11% dintre acțiunile Nikola, evaluate la 2 miliarde de dolari, iar americanii anticipează că vor obține beneficii suplimentare de 2 miliarde de dolari de pe urma parteneriatului.

Nikola Badger va fi un pick-up electric alimentat cu hidrogen sau cu baterii care va avea versiuni cu autonomii de 500 și 1.000 de kilometri.

Detaliile despre motoare nu au fost încă dezvăluite, însă modelul va fi capabil să ajungă de la 0 la 100 km/h în 2.9 secunde.

Via Autoblog

Comentarii (1)

  • Nu demult (iunie) Nikola Motors ($NKLA) *valora* la Bursă exact cât Ford -- cca. 23 mlrd.$.
    Ceva nu rimează -- chiar comparativ cu Tesla pare o mangleală speculativă uriașă -- fiindcă Ford are totuși o cifră de afaceri de 156 miliarde USD, iar Nikola... nici măcar UN prototip.
    Proisiuni însă, cu carul.

    Dacă GM (ce făcuși, Mărioaro ?! :-)) vrea să schimbe totuși jocul de-a *vaporware*, e clar că mormonul Trevor Milton are spate, nu glumă... în stratosfera bănoasă planetară.
    ...De unde vin toate ordinele pe unitate, clar.
    16 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru