Generozitate germană: Volkswagen va oferi până la 7.000 de dolari fiecărui proprietar american afectat de Dieselgate

de Daniel Popescu
Vineri, 24.06.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Volkswagen a decis să ofere între 1.000 şi 7.000 de dolari fiecărui proprietar american al unei maşini din grupul german afectată de Dieselgate, dacă aceasta are motor de 2.0 litri, potrivit unor informaţii neoficiale.

Volkswagen negociază în această perioadă un acord cu autorităţile americane pentru a rezolva cazul celor 480.000 de maşini cu motor diesel de 2.0 litri care este implicată în scandalul Dieselgate.

Cele două părţi nu au anunţat încă rezultatul negocierilor, însă unele surse din cadrul grupului german au anunţat deja conturarea unui compromis.

Astfel, Volkswagen va oferi între 1.000 şi 7.000 de dolari fiecărui proprietar american, iar suma exactă pentru fiecare caz în parte va depinde de factori precum vârsta maşinii. Suma medie pe care VW o va plăti fiecărui american este de circa 5.000 de dolari, însă formula de calcul este una complicată şi nu a fost dezvăluită încă.

Urmareste Automarket
O parte dintre maşini nu vor putea fi reparate, motiv pentru care Volkswagen va plăti pentru răscumpărarea acestora fără să aibă dreptul să le mai vândă ulterior.
În plus, Volkswagen va plăti bani pentru un program de reducere a poluării şi va suporta amenzi din partea autorităţilor americane. Constructorul german se aşteaptă ca bugetul total alocat pentru întreaga operaţiune să fie de circa 10 miliarde de dolari.

Pentru moment nu este clar când va începe Volkswagen să efectueze plăţile, însă detaliile complete vor fi anunţate în 28 iunie, ziua în care expiră termenul limită pentru un acord cu autorităţile americane.

Via Automotive News

Comentarii (9)

  • Generozitate dupa jaf....schimbati titlul....totusi!
    18 3
  • Bine-bine, dar europenilor nimic-nexam-niente-nichts-nada-nothing?!
    Se pare ca avocatimea doar in USA are "cojones"...

    Propun deci macar o redistribuire MOCA prin tarile mai sarace (si cu multi obsedati de sigla VW) a TeDe-I-urilor recuperate de la 'merigani - si nevandabile, inteleg.
    ...Si clar c-ar fi cel mai bine sa se inceapa cu cei mai activi comentatori AM. :-)
    Eu, chiar daca nu-s fan VW, imi aleg totusi un Passat Variant 3Motion 2.0 TDI cu max. 50K mile rulate - voi?!
    22 5
  • P.S. erata - 4Motion, evident, da' poate fi si 3, si 5Motion (cu tractiune si pe roata de rezerva :-)) daca-i gratis...
    16 5
  • romanii iubitori de tedei vor fi dispusi chiar sa plateasca niste bani ca sa i lase in continuare sa mearga cu pretioasele fumegatori...
    14 3
  • le ofera in bani aia service gratuit adica schimb ulei , lichid frana si un fel de "garantie"
    in europa se ofera ca scuze pachet de 2 revizii plus schimb lichid frana pe 2 ani cu plata a 15euro pe luna :D plus nus ce garantie...
    10 0
  • Nu vorbiti fara sa stiti. Si Porsche Romania ofera niste chestii f bune pentru cei care au masinile afectate de Dieselgate. O stiu de la un prieten bun cu Passat 2.0 TDI care a fost chemat in service pentru problema asta. Motiv pentru care se gandeste sa-si schimbe Passatul cu un Tiguan.
    3 12
  • @laucalin....oare daca am si eu un tuareg mi-l schimba cu un panamera?
    11 2
  • Și după ce or plăti ce or plăti tot pe profit or să fie că doar d-aia ,,formula de calcul este una complicată şi nu a fost dezvăluită încă,,...
    Ce îmi place la americani e cum le-o dă în bot nemțălăilor ptr. tupeul mârșav de ai păcăli.
    Bine ar fi dacă și ai noștri s-ar trezi din visare (chiar dacă nu avem puterea americanilor) și măcar nu le-ar mai cumpăra panaramele alea de siglele,,celebre,,...și la mâna a doua/treia.
    11 2
  • @zet, Eu am spus ca ii schimba Passatul in sensul ca sunt mai maleabili cu el. In primul rând se oferă o reducere serioasa + intretinere gratuita cativa ani buni. Plus ca cei de la Weltauto ii vor face un pret bun pentru acel Passat.
    3 13

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru