Genesis va deveni marcă pur electrică din 2025: vor exista 8 modele cu zero emisii

de Alexandru Monenciu
Joi, 02.09.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Constructorul asiatic de automobile, brand-ul de lux al Hyundai, a anunțat că va deveni o marcă 100% electrică din 2025. Mai mult, vrea să fie o companie neutră din punct de vedere al emisiilor de carbon până în 2035.

Genesis, brand-ul de lux al celor de la Hyundai, este prezent pe piețe ca Orientul Mijlociu, Rusia, Canada, Statele Unite ale Americii, Coreea de Sud, China și Australia. La începutul lunii mai, reprezentanții companiei au anunțat și extinderea pe Bătrânul Continent.

Dar planurile constructorului sud-coreean sunt mai mărețe de atât. Acum, Genesis a anunțat ca va deveni o marcă pur electrică din 2025. Mai mult, țintește să fie o companie cu zero emisii până în 2030 și neutră din punct de vedere al emisiilor de carbon până în 2035.

Portofoliul Genesis va fi compus din 8 modele cu zero emisii, inclusiv două sedanuri, o versiune de serie a conceptului Genesis X, patru SUV-uri și un break. Toate vor respecta limbajul de design Two Lines.

Unul dintre obiectivele producătorului este să comercializeze 400.000 de mașini electrice anual. Totodată, vrea să dezvolte sisteme de propulsie electrice echipate cu baterii litiu-ion îmbunătățite.

via Genesis

Comentarii (9)

  • Edikkk
    Bravo,Tesla! Sa-ti fie rusine,Dinu Patriciu!
    6 3
  • Andrei
    Dacă nu devine și producător German, tot degeaba. Dacă e premium trebuie sa fie germana, altfel nu se vinde.
    4 6
  • Genesis este neutră de pe acum.
    6 3
  • Edikkk
    Mă umflă râsul, pur şi simplu... din 2035 ???

    Tesla se bate cu producătorii chinezi, chinezi care produc maşini electrice la ACEIAŞI CALITATE ca suratele europene !!

    Şi vin cu trapă la versiunea bază, nu minciuni ca la maşinile europene, care dacă îţi vând opţionale zici că l-ai prins pe Dumnezeu de picior.
    3 11
  • Seriff
    Interior mai urat ca la Tesla aia nu am vazut la nici o masina, probabil de-aia ii pun trapa, ca sa te uiti in sus, sa iti distraga atentia de la hidosenia aia de televizor pus pe centrul unui bord de dacie 1300.
    10 4
  • Citesc mai multe stiri despre Genesis decat cate masini reusesc sa vanda!
    7 4
  • daca se transforma in marca 100% electrica, atunci chiar ca devine interesanta
    3 3
  • @GabiA
    Pai nu au motoare 1.5 diesel de Renault ca se vanda mai bine, adica asa cum au alti producători premium. Sau 2.0 diesel care pe Skoda are o denumire banala iar pe Audi, din nou premium, se numeste "ULTRA" :))))))
    3 2
  • Super marca si cu cat vinde mai putintel, cu atat mai exclusivista. Asta imi place. Spre deosebire de alte marci de "volum" ca BMW, Mercedes, Audi care vand milioane de unitati anual, Genesis este deosebita si sper sa ramana asa.
    4 4

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru