Ghosn ar putea pierde postul de CEO al Renault: Guvernul francez îl preferă pe Jean-Dominique Senard, CEO-ul Michelin

de Daniel Popescu
Luni, 17.12.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Guvernul Franței ia în considerare posibilitatea de al recruta pe Jean-Dominique Senard, CEO-ul Michelin, pentru un post similar la Renault, mutare prin care Carlos Ghosn ar pierde controlul constructorului francez.

Consiliul de Administrație al celor de la Renault a decis să-l păstreze pe Carlos Ghosn în funcția de CEO după arestarea acestuia în Japonia în 19 noiembrie.

Cu toate acestea, Guvernul francez, care este cel mai mare acționar al producătorului cu 15%, analizează posibilitatea de a-l înlocui pe Ghosn cu Jean-Dominique Senard, care în prezent este CEO-ul producătorului de pneuri Michelin.

"Bifează toate cerințele. Este disponibil, este din industria auto, un expert al sectorului, este foarte bine văzut de guvern și are o statură internațională", au declarat surse pentru publicația franceză Le Figaro.

Un purtător de cuvânt al Renault a refuzat să comenteze speculațiile, în timp ce oficialii celor de la Michelin nu au putut fi contactați pentru a-și exprima opinia pe marginea acestui subiect.

Nu este clar dacă și când ar putea avea loc o ședință a Consiliului de Administrație al Renault pe subiectul poziției lui Ghosn în cadrul companiei, în contextul în care oficialii francezi au insistat că așteaptă să aibă acces la probe pentru a lua o decizie în cunoștință de cauză.

Via Reuters

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru