Giorgetto Giugiaro va deschide o nouă casă de design alături de fiul său

de Sebastian Toma
Luni, 21.09.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Celebrul designer Giorgetto Giugiaro și-a anunțat intențiile de a deschide o nouă casă de design. Fiul său, Fabrizio, îi va fi alături în noua companie.

Esential 1968 este anul în care Giorgetto Giugiaro a fondat Italdesign Giugiaro împreună un Aldo Mantovani, un inginer care i-a fost coleg la Fiat.
2010 este anul în care Giorgetto Giugiaro a vândut 90.1% din acțiunile Italdesign Giugiaro către nemții de la Volkswagen Group.
Giorgetto Giugiaro se pregătește să lanseze o nouă casă de design, titrează Automotive News. Numele noii case de design a celebrului Giugiaro nu a fost încă dezvăluit, dar știm că Giorgetto va înființa noua companie alături de fiul său, Fabrizio. Primele informații despre noua casă de design a familiei Giugiaro anunță deja discuții în derulare cu mai multe mărci din Coreea de Sud și China. Până la acest moment, aceste ipoteze nu au fost nici confirmate și nici infirmate de celebrul designer.

Giugiaro a vândut în urmă cu cinci ani un pachet de 90.1% din acțiunile Italdesign Giugiaro către nemții de la Volkswagen Group.

În luna iunie a anului curent, Giorgetto și Fabrizio Giugiaro și-au vândut participația rămasă în compania care le poartă numele și au întrerupt legăturile cu concernul Volkswagen prin părăsirea posturilor pe care le aveau în consiliul de conducere al departamentului.

Cooperarea lui Giorgetto Giugiaro cu grupul Volkswagen a demarat la finalul anilor '60, când a desenat prima generație a lui Volkswagen Golf, model lansat în 1974. Italianul a fost numit "designerul auto al secolului XX" de un juriu internațional, în anul 1999. Același juriu l-a desemnat pe Ferdinand Piech, un bun prieten de-al lui Giugiaro, directorul auto al secolului XX. Prietenia dintre Ferdinand Piech și Giorgetto Giugiaro este bine cunoscută, cei doi cunoscându-se în 1972, când Piech a lucrat la Italdesign, o companie fondată de Giorgetto Giugiaro și Aldo Mantovani (fost inginer Fiat) în 1968.

La începutul acestei luni, familia Giugiaro i-a mulțumit lui Piech în mod public pentru colaborare, afișând acest mesaj pe o pagină în cotidianul italian "Corriere Della Sera".

Via Automotive News (înreg.) | Sursă foto

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru