Primele imagini ale conceptelor Volkswagen desenate de Giugiaro

De Sebastian Toma
Publicat Joi, 24.02.2011
Casa de design Giugiaro a desenat primele concepte pentru noul său proprietar - Concernul Volkswagen. Cele două modele din imagini ar putea reprezenta o ipoteză de design pentru viitoarele Polo şi Scirocco.

Specialiştii de la Italdesign Giugiaro au creat două concepte pentru cei de la Volkswagen. Acestea sunt primele concepte semnate de Giugiaro pentru noul său proprietar şi reprezintă două modele viitoare ale gamei Volkswagen. Unul dintre acestea se presupune că va deveni următoarea generaţie de Scirocco, în timp ce modelul cu cinci uşi prezintă un aspect care sugerează o legătură cu Up! sau cu un alt model mic de la Volkswagen, cum ar fi Polo. Dacă vă place aspectul acestor modele, nu vă grăbiţi să vă entuziasmaţi, deoarece exemplarele respective sunt doar studii de design şi nu au şanse de a intra în producţie în forma în care vor fi prezente la Salonul Auto de la Geneva. Trebuie să menţionăm că imaginile respective nu au fost publicate de nemţii de la Volkswagen, fiind vorba de o "scăpare" a serverelor de care au profitat britanicii de la Autocar.

Sunt şanse ca vehiculul cu cinci uşi din imagini să reprezinte un viitor model de la Volkswagen, care să se integreze între Polo şi Up!1.

Având în vedere silueta sa, acesta aminteşte de o altă creaţie a celor de la Giugiaro – în special dacă îl privim din spate – modelul purtând o asemănare subtilă cu Fiat Grande Punto. Atât conceptul cu trei uşi, cât şi conceptul cu cinci uşi prezintă o parte frontală de dimensiuni mici, bogată în negru, care îi conferă un aspect extrem de agresiv şi, totodată, futurist.

De remarcat plafoanele din sticlă ale ambelor modele, ale căror şanse de a intra în producţie sunt limitate din cauza costurilor mari de introducere în serie, sau, mai bine spus, de rentabilitatea mică a acestora. În cazul modelului cu cinci uşi, observăm o idee nouă la nivelul profilului, unde portierele cu geamuri de dimensiuni mari au primit o porţiune din plastic pe care par să fie dispuse mânerele de deschidere ale portierelor.Modelul în trei uşi prezintă un aspect ceva mai apropiat de producţie, niciuna din formele sale nefiind realizabile. Singurul element "exagerat", care nu va ajunge niciodată pe modelul de producţie, este setul de jante de aliaj de dimensiuni mari.

Via | Autocar

Comentarii (13)

  • ce sunt hazeniile astea
    f dezamagit mnici nu am ce comenta
    12 7
  • @ joker
    Sunt doar niste studii, nimic altceva
    Daca VW Group nu cumpara Italdesign Giugiaro, ai fi comentat altfel . Ce capodeopera, italienii sunt artisti, etc ...
    11 6
  • baieti au sindromul vw,
    10 2
  • Firestarter
    O Brera mai mica?
    Conceptul care ar prefigura un viitor Scirocco are trasaturi destul de apropiate de Alfa Romeo Brera.

    Daca s-ar inlocui calandrul cu unul specific Alfa si s-ar monta stopurile de pe Brera, ar rezulta o sora mai mica a acesteia.

    Limbajul de design propus de Giugiaro pentru VW este destul de apropiat de modelele desenate de acesta pentru Alfa (Brera si 159).

    Poate cel mai evident este "V"-ul de pe capota care cu siguranta nu este un detaliu specific VW.
    8 3
  • Marius
    Jalnic
    Nu prea se leaga nimic in acele concepte. E un amestesc de design italian, o parte frontala care aduce a Honda Civic, un lateral monoton si un spate care-ti strica ziua imediat ce il privesti.

    Nu ne place, d-lor de la Giugiaro.

    Dar mai incercati, noi stim ca italienii fac deseori adevarate opere de arta. Alea de mai sus sunt insa un kitch.

    PS: momentan, in domeniul designului auto, zici ca s-a ajuns ca la jocul de sah. Adica, se cam cunosc toate mutarile si strategiile posibile.

    Iar designerii au luat-o razna si nu mai stiu in ce directie sa evolueze. Pe bune.
    11 1
  • ne mira?
    Sau se confirma ca intri cu ideea ta si iesi cu a sefului

    Sau, cum italieniii sunt de sorginte latina, pot fi caciulari si pupinc..isti de prima mana si pentru a-si multumi sefii le-au impins rapid pe birou o schita facuta in PS prin crop de colo, crop din partea cealalta

    Sau, s-au virusat italienii de geniul designului auto carnatzar ce bantuie birourile WV

    la alegere
    7 4
  • asta
    Penibil! Nu o sa scape nemtii de designul lor functionalist-cazon nici daca cumparau 10 italdesign. Aia au desenat ce li s-a cerut... Un nou Polo.
    3 3
  • subtila?
    asemanarea cu cu Fiat Grande Punto desenat tot de el, nu e deloc subtila. DELOC! M-a dezamagit.
    5 3
  • Dezvoltarea noului VW Polo va incepe in 2013, prin urmare acest concept Giugiaro nu prefateaza noul Polo
    Noul VW Polo va debuta in 2016, dezvoltarea sa urmand sa inceapa in 2013 . Pana in 2013, cu siguranta vor fi prezentate mai multe studii de design pana va fi ales conceptul ce va sta la baza modelului de serie .
    2 0
  • ??????
    seamana cu ceva tot nemtesc
    "ford ka"
    1 2
  • Fulger
    faruri mai ieftine
    Ce bine ca are faruri atat de mici. Vor fi mai ieftine deci si masina mai ieftina. Daca n-ar pune deloc s-ar face o economie serioasa. Sa le puna la lista de optionale ca asa fac baietii astia de la vw.
    2 2
  • Etienne
    Concepte VW
    Aceste 'noi"concepte au aspectul unora din anii 80, cel putin coupe-ul compact. Oamenii de la Giugiaro, presati de timp (salonul de la Geneva bate la usa), au luat desenele mai vechi uitate prin sertare de 20-25 de ani, le-au atasat sigla VW si gata: iata noile concepte VW design by Giugiaro! Lasand gluma la o parte, lumea are mari asteptari de la casa italiana, care insa are in noua postura de proprietate VW, o misiune foarte grea si anume "sa se modifice, dar sa nu se schimbe nimic" - asta avand in vedere vanzarile mari ale nemtilor, in ciuda designului discutabil. Trebuie gasit un echilibru intre sobrietatea plictisitoare trasa la indigo a nr.1 in Europa si un elelment novator care sa aduca putina "viata" in aspectul viitoarelor modele VW.
    3 0
  • Asa-i ca seamana foarte mult cu stilul Alfa Romeo?
    in sfarsit poate reusesc sa prinda si masinile VW ceva personalitate. Este ceea ce le lipseste pentru a deveni cu adevarat bune.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru