Glume de 1 aprilie: BMW investeşte în două companii româneşti: Caracal Electrics şi Pleşcoi Micro Conductors

de Mircea Meșter
Luni, 01.04.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
BMW România anunţă investiţii de 300 de milioane de euro în două companii din România care au inventat sistemul F.U.R.T. Acesta permite maşinilor electrice să se încarce direct pe liniile tramvaielor.

Bineînţeles că nu trebuie să subliniem că soluţia reduce semnificativ costurile de funcţionare ale automobilelor electrice, deja la un nivel deosebit de redus.

BMW România
Comunicat oficial
BMW România continuă şirul de ştiri amuzante de 1 aprilie, anunţând astăzi printr-un comunicat oficial faptul că marca germană va investi în două companii româneşti care au găsit o soluţie interesantă pentru extinderea autonomiei vehiculelor electrice. Companiile se numesc Caracal Electrics şi Pleşcoi Micro Conductors, iar tehnologia este reprezentată de un sistem de încărcare rapidă a bateriilor modelelor 100% electrice prin conectarea la liniile de tensiune ale tramvaielor atunci când maşinile circulă pe şinele acestora.

"Totul a plecat de la observaţiile din Bucureşti. Eram fascinat de abilitatea şoferilor voştri de a se strecura în trafic, pe liniile de tramvai. Tramvaiele funcţionează cu multă electricitate. De aici până la soluţie a fost un singur pas.

Un pas curajos!", spune Ingo Muller, inginerul care a inventat această soluţie interesantă. Conform comunicatului BMW, sistemul se numeşte oficial F.U.R.T. (Fast Utility Recharge Terminal) şi se bazează pe o tijă metalică flexibilă care se extinde automat din acoperişul maşinii electrice în momentul în care aceasta urcă pe şinele de tramvai. "Pleşcoi Micro Conductors a dezvoltat un algoritm ultraprecis de poziţionare GPS, combinat cu o cameră video poziţionată în parbriz, care detectează când maşina rulează sub liniile de tensiune ale tramvaiului şi extinde braţul flexibil. După parcurgerea a numai 10 kilometri în modul F.U.R.T, bateria se încarcă la un nivel de 80%", spune BMW România în inventivul comunicat de presă de astăzi.

Evident, primul model electric care va beneficia de tehnologia F.U.R.T va fi, spune BMW, citadinul i3, prima maşină de acest tip dezvoltată în serie de marca germană. Investiţiile BMW în cele două companii româneşti se ridică la 300 de milioane de euro, iar eficienţa fantastică a absorbţiei fondurilor va duce la angajarea a 66 de oameni în Pleşcoi Micro Conductors şi Caracal Electrics.

Comentarii (4)

  • din statistici au dedus ca posesorii de BMWuri oricum merg pe liniile de tramvai, macar acum sa aiba o scuza :)
    33 0
  • Si tot din statistici s-a dedus ca posesorii de BMW mor de foame ca n-au bani de benzina, acum BMW vine in salvarea lor cu sistemul electric .... YUPIII nu vor mai sta BMW-urile in parcari cu anii !!
    17 4
  • La Baicoi nu au nimic?
    1 0
  • ou daa...am ras cu lacrimi
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru