Gone in 40 minutes: un dealer american a fost jefuit de doi hoți care au furat 124 de roți în mai puțin de trei sferturi de oră

de Mircea Meşter
Sambata, 04.05.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Doi hoți, un camion, 40 de minute de "muncă" și o daună de 120.000 de dolari. Acestea sunt ingredientele unui jaf care a avut loc noaptea în curtea unui dealer Chevrolet din Louisiana.

Dacă rubrica "O lume nebună" este rezervată de obicei poveștilor inedite din lumea auto și a găzduit de-a lungul timpului o mulțime de istorii amuzante, astăzi ne ocupăm de ceea ce pare, la prima vedere, jaful perfect. Nu e vorba de furtul unor mașini, ci de furtul a 124 de roți montate pe mașinile din curtea unui dealer Chevrolet din Louisiana, SUA. 

Deși acțiunea în sine ar putea să ne facă să ne gândim la o echipă numeroasă care au lucrat îndelung în creierii nopții, singura parte reală din această frază e legată de faptul că hoții au acționat pe întuneric. În rest, jaful a fost realizat în doar 40 de minute de doar doi oameni, detaliu care i-a făcut pe polițiști să concluzioneze că au de-a face cu profesioniști în domeniu.

Deși e greu de crezut că îl ajută psihologic pe proprietarul dealership-ului Chevrolet având în vedere dauna de circa 120.000 de dolari, e bine de notat faptul că aceasta a fost limitată de faptul că mașinile au fost așezate ulterior pe suporturi din lemn, hoții evitând astfel să avarieze mașinile rămase fără "încălțări".

Toate roțile furate de hoți aveau dimensiuni de peste 20 de inch, aceștia bifând cele mai scumpe produse din curtea dealerului american.

Jaful a fost realizat cu ajutorul unui camion, hoții reușind să "dribleze" atât sistemul de alarmă al dealership-ului, cât și încuietorile, sistemul de monitorizare video și chiar și luminile din parcare, care au fost reduse pentru ca posibilii trecători să nu bănuiască nimic. Singura dovadă a prezenței camionului a fost o filmare a camerelor unei companii din apropiere. Însă, cu ajutorul acesteia, polițiștii au putut doar să constate că durata jafului a fost de sub 45 de minute.

Proprietarul dealership-ului Chevrolet a anunțat că oferă o recompensă de 25.000 de dolari pentru oricine poate oferi informații suplimentare legate de jaful care a avut loc în weekend-ul trecut.

via Autoblog

Comentarii (2)

  • inexorabil
    Ce altceva se poate concluziona decât că pe bietul om l-au călcat doi tâlhari ordinari, complet lipsiţi de stil…Cărora li se cuvine, indiscutabil, titlul neoficial de imbecilii anului 2019.
    3 13
  • Mai tineti minte bancul din copilarie? "Cu tactica germana si viteza americana".
    6 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru