Google pregăteşte propriul sistem de operare pentru maşini

de Sebastian Toma
Marti, 17.06.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Google va anunţa propriul său sistem de operare dedicat unităţilor multimedia ale automobilelor. Acesta va fi rivalul direct al software-ului dezvoltat de Apple, numit CarPlay.

Esential 3 mărci auto au semnat parteneriate atât cu Apple, cât şi cu Google pentru dezvoltarea de interfeţe multimedia pentru viitoarele lor modele.
Google va lansa sistemul Auto Link în cadrul conferinţei sale anuale dedicate dezvoltatorilor de software, titrează Automotive News. Acesta este un rival direct al lui Apple Car Play, ducând răfuiala dintre cei doi giganţi din Silicon Valley la bordul automobilelor. Cei de la Microsoft au rămas în urmă în cursă deşi au avut un avans imens, având în spate dezvoltarea unui sistem de operare pentru cei de la Ford, numit SYNC, după care au pierdut contractul cu producătorul din Michigan din cauză că soluţia software oferită nu era suficient de rapidă pentru marca din Dearborne, care a preferat să apleze ulterior la Blackberry pentru a primi un înlocuitor.

Apple a bătut palma cu Ferrari, Mercedes-Benz şi Volvo pentru o interfaţă multimedia

Sistemul multimedia de la Google poartă denumirea Auto Link doar la nivel intern, nefiind încă dezvăuit numele pe care îl va purta atunci când va ajunge pe automobilele de serie.

Iniţiativa gigantului din California este sprijinită de un consorţiu din care fac parte Nvidia, Honda Motor Company, Hyundai Motor Group, General Motors şi Audi. La fel ca în cazul sistemului CarPlay de la Apple, sistemul celor de la Google ar putea folosi telefonul mobil al şoferului pentru a prelua interfaţa pe care o va afişa pe ecranul automobilului, ca apoi să utilizeze comenzile de la bord pentru a comanda telefonul fără să fie necesară mutarea privirii de la drum.

Google a înaintat un patent pentru comenzi auto bazate pe gesturi

Aşa arată interfaţa Apple Car Play, prezentată în luna martie a anului trecut.

TEST COMPARATIV: Google Navigation versus Navon N670 cu iGo 8

Urmareste Automarket
Rivalii de la Apple au lansat sistemul CarPlay în martie la bordul lui Ferrari FF.
Ulterior, au anunţat că mărcile Volvo, Mercedes-Benz, Jaguar, Honda şi Hyundai, pe lângă Ferrari, vor beneficia de sistem în viitoarele lor modele.
Cei doi giganţi în tehnologie ar putea forma o punte comună pentru siguranţa rutieră în ceea ce priveşte utilizarea telefoanelor mobile şi a internetului la volan, în vederea reducerii numărului de accidente care au loc prin folosirea funcţiilor SMS/voce ale telefoanelor, repspectiv al internetului de către conducătorul autoturismului.

OFICIAL: Google a lansat Navigaţia gratuită prin Google Maps pentru Android

Via AutomotiveNews (înreg.)

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru