Grupul PSA împrospătează gama de utilitare: francezii prezintă noile Peugeot Partner, Citroen Berlingo Van și Opel Combo

de Daniel Popescu
Marti, 26.06.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Grupul PSA a dezvăluit noile generații ale utilitarelor Peugeot Partner, Citroen Berlingo Van și Opel Combo, care folosesc o platformă și o gamă de motorizări comune și au o capacitate de încărcare de 1000 de kilograme.

Grupul PSA Peugeot-Citroen a anunțat marți împrospătarea gamei de utilitare. Noile Peugeot Partner, Citroen Berlingo Van și Opel Combo beneficiază de numeroasele elemente comune, inclusiv platforma EMP2, folosită anterior și pentru Peugeot Rifter și versiunea de persoane a lui Berlingo.

Cele trei modele sunt oferite în câte două versiuni: cea scurtă are o lungime de 4.4 metri și un ampatament de 2785 mm, ceea ce permite un volum de încărcare între 3.3 și 3.8 metri cubi, în timp ce capacitatea maximă de încărcare este de 1000 de kilograme.

În plus, există și o versiune mai lungă botezată XL care beneficiază de o lungime de 4.75 metri și un ampatament de 2975 mm. Aceasta oferă un volum de încărcare de 4.4 metri cubi și este potrivită pentru transportul echipamentul cu o lungime de până la 3440 mm.

De asemenea, toate cele 3 modele au integrat un indicator de încărcare care avertizează șoferul în cazul în care masa depășește 80% din capacitatea maximă (este afișat un LED alb) sau 100% din capacitatea maximă, caz în care LED-ul este portocaliu.

Opel nu a furnizat detalii despre gama de motorizări, însă cel mai probabil va prelua unitățile anunțate pentru Peugeot Partner și Citroen Berlingo Van.

Astfel, în gamă există o unitate de propulsie pe benzină PureTech de 1.2 litri disponibilă în versiuni de 110 cai putere cu cutie de viteze manuală și 130 de cai putere cu cutie de viteze automată cu 8 trepte, însă aceasta din urmă va fi disponibilă în cursul anului 2019.

De asemenea, există două motoare diesel: blueHDi de 1.5 litri și 130 de cai putere, care poate fi comandat și cu cutie de viteze automată cu 8 trepte, și blueHDi de 1.6 litri în versiuni de 75 CP și 100 CP, ambele doar cu cutie de viteze manuală.

Cele 3 modele primesc de asemenea și o gamă variată de sisteme de siguranță disponibile deja pe modele de pasageri, printre care se numără Automatic Emergency Braking, Forward Collision Alert cu funcție de detectare a pietonilor, Lane Keep Assist, Hill Descent Control, Intelligent Speed Adaptation, Automatic Cruise Control sau Speed Sign Recognition.

Via Peugeot, Citroen, Opel 

Comentarii (2)

  • De peste un an ,anuntau francezii ca au in vedere de electrificarea acestor tip de masini.Acum ,pauza!
    2 5
  • inexorabil
    Dacă industria auto a fost vreodată bântuită de un duh necurat, acesta a purtat un nume: reducerea costurilor. Iar ori de câte ori acest duh a vrut să arate mai mult decât oribil, și-a atașat la nume “badge engineering”.
    2 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru