Feedback

Grupul PSA își schimbă planurile de producție: renunță la extinderea uzinei din Slovacia și va asambla motoare la o fabrică Opel

Publicat Vineri, 24.11.2017
de Daniel Popescu, Foto: Dreamstime.com
Comenteaza 0
Grupul PSA își schimbă planurile de producție: renunță la extinderea uzinei din Slovacia și va asambla motoare la o fabrică Opel - Poza 1
Grupul PSA Peugeot-Citroen va renunța la extinderea uzinei pe care o deține în Slovacia, întrucât va asambla motoare la una dintre fabricile Opel din estul Europei.

Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Grupul PSA Peugeot-Citroen intenționa să mărească capacitatea de producție a uzinei pe care o deține în Slovacia pentru a asambla 200.000 de motoare, pe fondul vânzărilor în creștere înregistrate de constructorul francez.

Achiziționarea celor de la Opel a deschis însă calea unor reduceri de investiții, iar publicația franceză Les Echos anunță că Grupul PSA a renunțat la această idee. În schimb, francezii vor utiliza o fabrică Opel pentru asamblarea celor 200.000 de unități de propulsie.

Un purtător de cuvânt al Grupului PSA a refuzat să confirme informația, în timp ce publicația franceză s-a limitat să afirme că este vorba despre o uzină Opel din estul Europei. În prezent, Opel deține 10 uzine de producție pentru mașini, motoare și componente în Europa.

Printre ele se numără uzina de la Saint Petersburg, cea care corespunde cel mai bine descrierii, însă și cea din localitatea maghiară Szentgotthárd ar putea fi pe listă. În rest, Opel mai deține două uzine în Polonia la Gliwice și Tychy și una în Marea Britanie, pe lângă cele din Germania.

Recent, Grupul PSA a afirmat că nu intenționează să închidă niciuna dintre uzinele Opel din Europa și nici să apeleze la concedieri, însă a admis că va reduce forța de muncă prin plecări voluntare și pensionari anticipate.

Via Reuters


Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru