Grupul PSA va introduce sistemul de operare Android Automotive: primele modele Peugeot, Citroen sau Opel cu noul sistem vor fi lansate în 2023

de Daniel Popescu
Joi, 06.08.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Grupul PSA Peugeot-Citroen, care include și brandul Opel, a anunțat că va introduce în 2023 primele modele cu sistem de operare Android Automotive.

Grupul PSA Peugeot-Citroen a anunțat în această săptămână o noutate importantă în privința sistemelor sale de infotainment.

Constructorul francez a dezvăluit că, începând din 2023, sistemele sale de infotainment vor rula noul sistem de operare Android Automotive dezvoltat de Google, care va fi acompaniat de o serie de servicii ale Grupului PSA.

"Grupul PSA continuă transformarea digitală și colaborarea cu Google. Android Automotive OS va permite Grupului PSA să-și îmbunătățească eficiența prin furnizarea de interfețe personalizate în mașină. Această colaborare este un pas important în relația dintre PSA și Google", afirmă Christophe Rauturier, Chief Data Officer al Grupului PSA.

Mai multe detalii despre noua colaborare vor fi făcute publice mai aproape de lansarea primelor modele Peugeot, Citroen sau Opel cu Android Automotive.

Spre deosebire de Android Auto, care are nevoie de o conexiune cu telefonul cu Android pentru a putea rula, sistemul de operare Android Automotive OS rulează pe mașină în mod independent.

Principalul avantaj al Android Automotive este că oferă un ecosistem de aplicații cu care utilizatorii telefoanelor cu sistem de operare Android sunt deja familiarizați.

În plus, Android Automotive OS este puternic integrat cu o serie de servicii dezvoltate de Google.

De exemplu, Google Assistant va permite șoferului să activeze funcții precum tempertura, destinația sau muzica prin utilizarea vocii, în timp ce Google Play Store va oferi acces la aplicații dezvoltate special pentru mașini.

Până în prezent, Volvo este unul dintre puținii constructori care a anunțat integrarea Android Automotive, în cadrul sistemelor de infotainment pentru Polestar 2 și versiunea electrică a lui XC40.

În Statele Unite, General Motors va lansa de asemenea primele modele Chevrolet și Cadillac cu Android Automotive în cursul anului 2021.

Via Grupul PSA

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru