Grupul PSA va mări producția uzinei din Vigo începând din octombrie: cerere mare pentru Peugeot 2008

de Paul Cosma
Marti, 01.09.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Grupul PSA a anunțat că va mări producția uzinei spaniole din Vigo, pe fondul unei cereri crescute pentru SUV-ul Peugeot 2008. Astfel, fabrica va funcționa în patru schimburi pe două linii de producție, începând din 10 octombrie, iar producția din weekend va crește de la 2.300 la 2.400 de vehicule.

Francezii de la PSA au transmis că 600 de angajați noi se vor alătura fabricii din Vigo (Spania), pentru ca uzina să introducă un nou schimb de weekend.

Măsura vine în contextul cererii crescute pentru modelul Peugeot 2008, astfel că, din 10 octombrie, fabrica spaniolă va funcționa în premieră în patru schimburi pe ambele linii de producție.

Potrivit PSA, această măsură urma să fie implementată în martie, însă a fost amânată în contextul pandemiei de coronavirus.

În prezent, fabrica are o producție zilnică de 2.300 de vehicule, care va crește la 2.400 de unități în weekend. Aproape jumătate din producție este reprezentată de SUV-ul 2008.

Via PSA

Comentarii (4)

  • netam-nissan
    cerere mare desi pandemie?
    adevarul e ca se sperie si covidu de coltii aia de morsa.
    7 0
  • Renunțarea la 2.0 HDI (180 CP) poate fi o eroare strategică.
    Nu c-aș fi fan diesel, însă îmi pare o decizie riscantă limitarea cilindreei la 1.2-1.5-1.6 l când concurența VAG dominantă :-) are și benzinare, și dieseluri de 2.0 litri în segmentul ăsta trendy.
    6 4
  • Scuze, comentariul era destinat articolului cu 3008 facelift (poat fi deci ambele șterse.).
    4 4
  • nu ma mira vestea, 2008-ul lui Peugeot este o masina foarte reusita, din toate privintele
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru