Grupul PSA vrea să instaleze 500 de stații de încărcare pentru mașini electrice până la sfârșitul lui 2021: proiectul vizează 49 de fabrici din 12 țări

de Paul Cosma, Foto: Dreamstime.com
Vineri, 02.10.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Grupul PSA vrea să atingă un total de 500 de stații de încărcare pentru mașini electrice care să acopere fabricile sale din 12 țări, până la sfârșitul anului viitor. Proiectul început în 2019 a ajuns la 365 de stații funcționale ce pot fi folosite de angajații PSA.

Francezii de la PSA pun mare preț pe electrificare, având deja 15 modele electrice sau hibride lansate pe plan european.

Grupul se numără printre susținătorii luptei împotriva schimbărilor climatice și estimează că va reuși să respecte țintele de emisii CO2 impuse de Uniunea Europeană.

În contextul strategiei sale pentru o “mobilitate curată”, PSA reiterează planul prin care vrea să aibă stații de încărcare pentru mașini electrice la fiecare fabrică pe care o deține.

PSA vrea să ajungă la un total de 500 de stații până la sfârșitul lui 2021, astfel încât să acopere 49 de uzine din 12 țări. Potrivit ultimelor date, grupul a instalat deja 365 de stații de încărcare, proiectul fiind început în 2019.

PSA susține că stațiile sale de 7 kW oferă costuri de încărcare comparabile cu stațiile publice obișnuite.

Via PSA

Comentarii (2)

  • ACE - Craiova
    FELICITARI PSA!!!

    Ar fi excelent daca toti producatoriiauto ar face acelasi lucru atat:
    - la fabrici cat si
    - la reprezentantele auto (minim 5-10 statii ar fi super!!!).

    Valabil si pentru DACIA si pentru FORD (la fabricile din SUA a facut acest lucru si continua sa extinda numarul statiilor electrice...).
    10 2
  • Și eu vreau să-mi iau un cullinan dar nu acum... astept sa apăra electric
    3 6

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru