Grupul PSA va produce baterii pentru mașini electrice în Slovacia și Spania: francezii cumpără baterii din Asia, de la LG și CATL

de Paul Cosma
Duminica, 16.06.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Grupul PSA se așteaptă la o cerere tot mai mare pentru mașinile electrice și hibride, astfel încât pregătește producția de baterii la fabricile sale din Slovacia și Spania. În prezent, francezii cumpără baterii din Asia, de la LG și CATL.

Electrificarea brandurilor din portofoliu este o prioritate pentru PSA, care estimează că Peugeot, Citroen, DS și Opel vor vinde tot mai multe mașini electrice și hibride în perioada care urmează.

În acest context, PSA vrea să fie pregătit pentru cererea mare pe care o așteaptă din partea clienților și anunță că va produce baterii pentru electrice și hibrizi la fabricile sale din Trnava (Slovacia) și Vigo (Spania). Anunțul a fost făcut de Yann Vincent, directorul industrial de la Peugeot.

Oficialul grupului francez se așteaptă ca scăderea vânzărilor diesel să fie compensată de o cerere ridicată pentru mașini electrice și hibride.

În prezent, PSA achiziționează baterii pentru mașini electrice de la furnizori asiatici precum LG și CATL.

Via Reuters

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru