Grupul Renault revine pe profit în primul semestru din 2021

de Paul Cosma
Vineri, 30.07.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Grupul Renault a raportat vineri un profit net de 368 milioane de euro pentru primele şase luni din 2021, comparativ cu pierderile de 7.39 miliarde de euro din primul semestru din 2020.

Numărul autovehiculelor vândute de grupul Renault la nivel global a crescut cu 18.7% în prima jumătate a acestui an comparativ cu perioada similară a lui 2020 dar este în continuare cu 24.2% sub nivelul din prima jumătate a lui 2019. Proprietarul Dacia a subliniat însă că efectele negative ale crizei semiconductorilor ar putea conduce la o pierdere de producţie de aproximativ 200.000 de vehicule pe an.

Marja operaţională a grupului a fost una pozitivă de 654 milioane de euro în primele şase luni ale anului, adică 2.8% din cifra de afaceri, aceasta din urmă înregistrând o creştere de 26.8% în ritm anual până la 23.4 miliarde de euro. Comparativ, în prima jumătate a lui 2020 marja operaţională a Renault a fost una negativă de 1.2 miliarde de euro.

Oficialii Renault estimează că grupul îşi va atinge, cu un an mai devreme decât se preconiza, obiectivul vizând reducerea costurilor fixe cu două miliarde de euro. Aproximativ 1.8 miliarde de euro din aceste reduceri au fost deja atinse, dintre care 600 milioane de euro numai în primul semestru al acestui an.

Planul de relansare al lui Luca de Meo, botezat “Renaulution”, presupune disponibilizarea mai multor mii de angajaţi, reducerea gamei de modele şi îmbunătăţirea cooperării între cei trei parteneri ai alianţei.

Via economedia.ro

Comentarii (1)

  • Edikkk
    Cei mai proşti CEO sunt cei care au unica soluţie datul afară !

    "Planul de relansare al lui Luca de Meo, botezat “Renaulution”, presupune disponibilizarea mai multor mii de angajaţi,"
    10 10

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru