Grupul Volkswagen anticipează o cotă de piață record pentru mașini electrice în Norvegia în 2021: "Putem ajunge la 90% din vânzări"

de Daniel Popescu
Miercuri, 07.10.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Grupul Volkswagen anticipează că 90% dintre mașinile pe care le va vinde în Norvegia în 2021 vor fi electrice, ca urmare a lansării hatchback-ului Volkswagen ID.3 și a altor modele electrice.

Autoritățile din Norvegia au anunțat recent că mașinile electrice au atins în luna septembrie o cotă de piață record de 61.5% din vânzări în această țară. Principala explicație a fost legată de startul livrărilor pentru hatchback-ul electric ID.3, care a avut aproape 2.000 de clienți.

Oficialii Grupului Volkswagen din Norvegia susțin că performanța nu a fost deloc una întâmplătoare și anticipează o creștere și mai accelerată pe parcursul anului viitor, inclusiv pentru brandurile Volkswagen, Audi, Skoda și Seat.

Importatorul oficial al Grupului în Norvegia și-a stabilit ca obiectiv ca 90% dintre mașinile vândute în Norvegia anul viitor să fie electrice. "Suntem încrezători că putem atinge o cotă de 90% (n.r - pentru mașini electrice) în vânzările de anul viitor. Clienții vor avea acces la o varietate și mai mare de mașini electrice în cele mai multe segmente", afirmă importatorul oficial.

Vânzările de mașini electrice sunt ridicate în Norvegia ca urmare a faptului că sunt scutite de taxele tradiționale la achiziție, în timp ce taxele percepute pentru mașinile cu motoare cu combustie internă sunt foarte ridicate, în special în cazul modelelor premium.

Norvegia a anunțat în această săptămână că această politică va continua și anul viitor.

De altfel, Norvegia și-a stabilit ca obiectiv ca în 2025 să devină prima țară în care nu vor mai fi comercializate mașini cu motoare cu combustie internă.

Via Automotive News

Comentarii (7)

  • “ Vânzările de mașini electrice sunt ridicate în Norvegia ca urmare a faptului că sunt scutite de taxele tradiționale la achiziție, în timp ce taxele percepute pentru mașinile cu motoare cu combustie internă sunt foarte ridicate, în special în cazul modelelor premium.”... adevăratul motiv pentru care norvegienii cumpara electrice...și noi care credeam ca sunt ecologiști...
    19 7
  • @loeugen
    Daca nu te obliga nimeni si acum iti aruncai laturile pe strada, ca deh si canalizarea costa.
    5 9
  • Mare Ti-e gradina.. pai si cine dispune regulile astea in Norvegia, nu cumva o fi ecologist? Educatia mai inseamna si nitica impunere.
    7 6
  • 50%din veniturile Norvegiei sunt realizate din petrol si gaze. Dubla masura,acum au bani sa huzureasca si s-o arda eco,mai vedem in cativa ani.Ma rog,nu conteaza cate masini electrice se vand la ei,sunt o tara mica cand e vorba de populati a globala,neinsemnata,5 milioane juma',mai putin decat populatia reala a Bucurestiului luat cu tot cu jud Ilfov.Cand o sa vanda vw 90%elecreice in India cu un miliard juma' de locuitori,atunci mai stam de vorba.
    12 9
  • ACE - Craiova
    Energia electrica pe care o produc si o consuma norvegienii provine - pentru cei care nu stiu aceasta informatie - din surse sustenabile: HIDROCENTRALE si EOLIENE.....
    17 12
  • andrei
    eu cred ca o sa mai vedem in cateva sute de ani, in cazul norvegiei, nu ani. ei nu sunt in aceasta situatie intamplator, ci din calcul si pentru ca au oameni capabili, nu toti hotii. si chit ca situatia se va schimba un pic, asta nu se intampla de pe azi pe maine, si acei oameni capabili vor lua masurile corecte. nu e ciudat cum unele tari sunt mereu dezvoltate si altele mereu subdezvoltate? nu e o intamplare si nu tine de sansa.
    6 5
  • ACE - Craiova
    "Norvegia a ales această cale și fiindcă are o mulțime de râuri și de hidrocentrale, peste 98% din energia electrică fiind produsă de acestea la un cost foarte mic și într-un mod cu adevărat curat.

    Având electricitate ieftină, Norvegia își poate permite să încurajeze mașinile electrice mult mai mult decât țările unde electricitatea este obținută din combustibili fosili, deci nu prea ecologic."

    Vezi:
    https://economie.hotnews.ro/stiri-auto-23064248-miracol-norvegian-cum-ajuns-tara-scandinava-prima-din-lume-unde-masinile-electrice-peste-jumatate-din-piata-masinilor-noi.htm
    7 4

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru