Grupul Volkswagen, nevoit să recheme peste 100.000 de mașini PHEV din cauza unui risc de incendiu

de Tiberiu Safta
Vineri, 01.04.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Grupul Volkswagen este forțat să recheme în service peste 100.000 de mașini cu motoare hibride cu încărcare la priză. Au fost descoperite mai multe defecțiuni care pot declanșa un incendiu la bord.

Grupul german va trebui să recheme peste 100.000 de mașini hibride cu încărcare la priză, după ce KBA, autoritatea federală de transport din Germania, a descoperit mai multe defecțiuni care pot declanșa un incendiu la bord.

Astfel, marca Volkswagen va rechema 42.300 de mașini, care includ modelele Golf, Passat, Arteon și Tiguan. Audi va rechema peste 24.400 de mașini pentru aceeași problemă, care afectează și mai multe modele Seat și Skoda. În cazul ultimelor două mărci, există o problemă la baterie care nu alimentează corespunzător motorul electric și care poate provoca un incendiu.

Potrivit grupului german, se pare că problema pleacă de la o siguranță a sistemului PHEV. În situațiile de supratensiune, aceasta nu funcționează și poate duce la un incendiu la bord. De asemenea, KBA a notat că la aceste mașini, unele sisteme de protecție ale motorului pot atinge componente fierbinți. Toate mașinile afectate sunt construite între 2019 și 2022.

Circa 26.000 de mașini cu această problemă se află în Europa.

Până acum au fost raportate 16 incidente în Germania din cauza acestei probleme. Din fericire, se pare că nimeni nu a fost grav rănit. Reparația va consta în montarea unor protecții izolatoare acolo unde se află conectorii de înaltă tensiune. Evident, vor fi înlocuite și siguranțele.

via Profit

Comentarii (2)

  • Das Auto!
    Masina poporului care nu stie ca exista Toyota, Honda, Mazda, Kia, Hyundai, etc...
    3 4
  • Seriff
    @Mihai, cu ce te deranjeaza pe tine ca sunt oameni care prefera VW? E bine ca exista multe marci sa ai de unde alege, dar sa te iei de cineva doar ca a ales VW e penibil, maturizeaza-te, nu mai esti la gradinita.
    6 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru