Grupul Volkswagen reduce producția din cauza lipsei de semiconductori: "Industria auto și-a revenit mai repede decât anticipau furnizorii"

de Daniel Popescu, Foto: Dreamstime.com
Luni, 21.12.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Grupul Volkswagen a anunțat că va reduce producția modelelor Volkswagen, Skoda, Seat și Audi dezvoltate pe platforma MQB din cauza lipsei de semiconductori, întrucât furnizorii au fost luați prin surprindere de revenirea pieței auto.

Constructorii auto au fost nevoiți să închidă temporar uzinele în primăvara acestui an după măsurile de izolare impuse de țări în contextul pandemiei de coronavirus.

În acest context, producătorii de semiconductori și-au adaptat strategiile și au preferat să producă semiconducatori pentru industria de electronice, care a crescut semnificativ pe măsură ce numeroși angajați au început să lucreze de acasă.

Ulterior, vânzările de mașini și-au revenit într-un ritm relativ alert, iar producătorii auto se confruntă acum cu o cantitate limitată de semiconductori, întrucât furnizorii nu și-au readaptat oferta la cerere.

"Ne confruntăm cu efectele unui blocaj global pentru semiconductori. Facem tot posibilul să minimalizăm producția pierdută și să ne asigurăm că vom relua cât mai repede livrările în mod obișnuit", menționează oficialii Grupului Volkswagen.

Grupul german a anunțat că, din acest motiv, este afectată producția modelelor Volkswagen, Skoda, SEAT și Audi produse pe platforma MQB.

Dintre aceste mărci, Audi este cea mai puțin afectată.

Un semiconductor este un material ce are proprietatea de a transmite parțial curent electric și are o rezistivitate cuprinsă între cea a unui conductor și a unui izolator. Cele mai comune exemple de semiconductori sunt circuitele integrate, tranzistorii, diodele sau celulele solare, iar acestea sunt folosite într-o largă varietate de dispozitive, de la laptopuri și telefoane până la mașini.

Via Volkswagen

Comentarii (5)

  • Vw,ma duc pe la doua pana la magazinul Dioda sa-i iau lu' tataie o lampa pentru televizorul Diamant si carbuni pentru aspiratorul Ideal al bunicii? Va cumpar si voua ceva?
    11 2
  • Sigur ca da,vrem si noi o punga de un leu plina cu semiconductori,ba nu,ia-ne doua. Iti dam noi banii dupa ce platim amenda.
    9 3
  • Marian
    Asta e foarte interesant:
    "Volkswagen, the biggest foreign automaker in China, said on Friday that China's overall auto production could be interrupted after the COVID-19 pandemic disrupted chip supplies globally for some electronic components."
    Deci cel mai mare producator auto din China e VW.
    Eu auzisem de la expertii romani ca Volvo e Made in China :))
    1 10
  • " VW ,cel mai mare constructor strain din China ", daca aveai nevoie de traducere. Volvo apartine chinezilor, dar nu este nici pe departe cel mai mare din China, deci iti place tesla tie, cu litera mica.
    7 0
  • Vanghelie
    mai Mareane, stii vorba aia din batrani? Daca taci doar pari prost, daca deschzi gura confirmi banuiala. E cazul tau mereu si mereu si mereu. Nu stiu daca iti dai seama dar reusesti se te penibilizezi la maxim de fiecare data. Cand imi zic ca tu ai atins un minim sub care nu se poate cobora imi demonstrezi ca da, se poate.
    18 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru