Grupul Volkswagen vrea să renunțe la 60% din modelele cu combustie internă până în 2030

de Alexandru Monenciu
Miercuri, 06.04.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Potrivit celor mai recente informații, Grupul Volkswagen va renunța la 60% din modelele sale cu combustie internă până în 2030. Gigantul german vrea calitate, nu cantitate.

În 2021, Grupul Volkswagen nu a reușit să ia titlul pentru cel mai mare producător de automobile, după numărul de mașini comercializate. Asta după ce gigantul german a vândut 9.305.000 de unități la nivel global, iar Toyota 10.495.548 de vehicule.

Din câte se pare, acest obiectiv nu mai este atât de important pentru Grupul Volkswagen care, pe viitor, vrea calitate și nu cantitate. În consecință, Grupul va renunța la 60% din modelele cu combustie internă până în 2030.

Anunțul a fost făcut chiar de către directorul economic al Volkswagen AG, Arno Antlitz.

"Obiectivul principal nu este creșterea. Suntem mai concentrați pe calitate și pe marje, mai degrabă decât pe volum și cota de piață," susține acesta.

Așadar, din 2030, Volkswagen va avea mai puține modele echipate cu motoare termice, propulsoarele cu o capacitate cilindrică mare (spre exemplu W12) fiind primele care vor fi pensionate. De fapt, Bentley, una dintre mărcile care folosesc acest agregat, chiar a anunțat că până în 2030 va deveni o marcă pur electrică.

via Automotive News

Comentarii (5)

  • Seriff
    Bla bla bla, aceeasi propaganda ieftina, asa zic toti de ochii lumii, in realitate electricele nu reprezinta nici un sfert din vanzari, tot termicele aduc profitul, electricele sunt fiindca sunt bagate pe gat cu forta de guvernele corupte.
    17 7
  • "Obiectivul principal nu este creșterea. Suntem mai concentrați pe calitate și pe marje..." aia cu calitatea am vazut-o un ID3 are interioare mai proaste ca un Golf 7. Iar din partea cu marja trag concluzia ca nu se vor ieftini alea electrice curand...
    10 2
  • @Seriff
    Tu poti lua in continuare jafurile diesel germane cu multi km dati inapoi si facute din bucati. Nu trebuie sa evolueze toata lumea. Sa lasam vesticii si nordicii sa continue in ritmul lor si esticii sa ramana tot asa.
    3 11
  • Mircea Badea
    dar unde vor vinde restul de 40%?! in rusia?
    3 2
  • tc1900
    sa vedeti preturi la masini de acu inainte...

    care aveti un sh, tineti-l ca ii creste valoarea, mai ce-va ca bitcoinu
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru