Guvernul ar putea introduce o nouă taxă în preţul carburantului

de Sebastian Toma
Marti, 29.10.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Guvernul analizează posibilitatea introducerii unei noi taxe în preţul carburantului. De data aceasta, veniturile ar merge doar către bugetul destinat construcţiei de drumuri.

Guvernul ar putea să introducă o nouă taxă în preţul carburanţilor, informează Capital. Noua taxă a fost anunţată de Victor Ponta în cadrul unei emisiuni difuzate pe postul România TV şi ar urma să fie folosită pentru construcţia de drumuri. Pentru moment, Victor Ponta susţine că noua taxă este încă în analiză în Guvern, dar spune că nu o va respinge de la început. Spre deosebire de celelalte taxe impuse automobiliştilor prin carburanţi, noua taxă ar fi destinată exclusiv dezvoltării infrastructurii rutiere, cu toate că aceasta nu a fost dezvoltată cum trebuie nici măcar când existau fondurile necesare.

Pe lângă această taxă, şoferii din România trebuie să plătească rovinieta, iar viitoarele autostrăzi realizate în regim de concesiune vor aduce, la rândul lor, alte taxe. Din păcate pentru români, potenţiala taxă introdusă în carburanţi ar putea duce la creşterea preţurilor alimentelor şi bunurilor, iar anumite servicii ar putea suferi majorări de cost.

Urmareste Automarket
De parcă noua taxă nu ar fi suficientă, există un proiect care prevede scumpirea rovinietei cu până la 66%. Proiectul vine de la Departamentul pentru Proiecte de Infrastructura si Investitii Straine, care vizează modificarea legislaţiei privind tarifele de utilizare a infrastructurii rutiere.
Propunerea include eliminarea rovinietei de 90 de zile alături de introducerea rovinietei de 10 zile, aceasta din urmă fiind valabilă pentru autoturisme şi pentru vehiculele de transport marfă cu masa totală mai mică sau egală cu 3.5 tone.

Via Capital.ro

Comentarii (25)

  • Scrooge
    De banii din fondurile europene nu se spune nimic. Binenteles ca nu, doarece acei bani nu se pot fura, asa ca sunt neinteresanti. Sunt cautate mereu solutii pentru a se aduce la buget bani care se pot fura. Romania cotizeaza la UE mai multi bani decat atrage pentru proiectele de dezvoltare. Binenteles, politicianul corupt pentru a se disculpa da vina tot pe noi vezi doamne ca nu cumparam rovignieta.
    61 0
  • Faina treaba! Prim ministrul asta(nu i-am retinut numele) va ponteaza de nu va vedeti.Si asta numai din cauza "chiorului ". Asa-i? Ar exista o solutie! Lasati-va toti masinile in fata cladirii guvernului. Se va forma o noua flota care va fi vanduta.De catre cine? Ghiciti? " Copy-paste" trebuie iubit in continuare ! Unde dracu' este coloana vertebrala,aia dreapta?
    Sa traiti bine !
    PS. Sa stergeti imediat comentariul asta!
    52 1
  • De furturi nu au zis nimic?
    41 0
  • razica
    popor mai prost ca asta al nostru nu cred ca mai exista pe planeta asta
    59 2
  • Inca o taxa???Si de unde ma rog o sa o platim?Ca avem la taxe de platiiiitt.Mai ,,copy-paste,,de cand ai venit la guvernare nu ai creat un loc de munca,in schimb,esti campion la taxe.Fa un bine acestui popor amarat si aduna-ti sleapca de hoti si golani si plecati de la guvernare ca si asa nu sunteti buni de nimic.
    29 0
  • O sa aiba o mare surpriza cand o sa puna taxa pe autostrada pentru ca vor trebui sa aleaga...rovinieta sau taxa numai pt autostrada...nu pot fi amblele in acelasi timp
    19 0
  • Alegeti stapanii cu grija: http://www.youtube.com/watch?v=aslzMrJzLco

    Niciodata nu am fost destul de destepti incat sa facem asta cu cap. Ne-au orbit tot timpul "kilogramul de zahar, faina si litrul de ulei".
    Probabil ca ne meritam soarta.

    Drum bun si sa auzim de bine.
    26 2
  • Asa ne trebuie bine ca iasa unguri pt autonomie si Romani citesc ziarul santem o natie de oameni prosti ori ce taxa romanul o plateste numa sa ii dea drumul Ponta votatii USL asa va trebuie pana si femeile le ard toti pensionari din italia mai sa ne arda si pe noi cineva 'Ponta si Usl ca na Romanul se adapteaza repede.
    12 2
  • Cate taxe platim noi acum!!, pentru asa zise drumuri care inca nici nu exita, sau cele care sunt, au fost construite de catre un om, tot prin sudoarea poporului, (diferenta a fost, ca macar atunci chiar daca se fura se fura mai putin) care a fost inpuscat chiar in ziua de Craciun. Si nu sunt nostalgic............ Drumurile noastre ar trebui sa fie pavate daca nu cu aur, atunci macar cu argint SI NU CU GROPI SI CU VOM FACE , VOM AVEA . DECI CU VOME !!!!!!!!!!!!!. Eu cred ca am ajuns sa ne convingem ca toti, repet toti politicienii nostrii TAXEAZA RABDAREA NOASTRA SI ASIGURA BUGETUL DE UNDE SA FURE SI SA TRAIASCA BINE!

    Multumesc!
    15 0
  • oameni buni nu va mai plangeti.......incercati sa 'ocoliti' sistemu.....
    va garantez ca cine rade la urma rade mai bine......
    Taxe,taxe si iar taxe oricum no sa scapam vreodata de ele asa ca hai sa nu ne mai plangem
    4 13
  • "veniturile ar merge doar către bugetul destinat construcţiei de drumuri " zau ? ne-ati vazut cu ciungă in par ?
    17 0
  • Dacia Plant
    Eu i-as pune taxa si pe fata aia de pinochio.
    15 0
  • Da, trebuie facută o nouă autostrada (alta decat Bechtel)...Clauzele vor fi din nou secrete iar contractul original va fi bine ascuns și de negasit.
    Iar lumea va merge in continuare să dea puterea (prin vot) unor amatori in economie dar ,,profesionisti,, in țepe care se fac că își fac meseria pe care de fapt nici nu și-o cunosc (nu e cazul meu, fiindca sunt din procentele celor ce nu votează, fiindca nu are ce să voteze).
    De fapt majoritatea ,,parlamentarilor,, nu au nicio meserie. Sunt de fapt latrăi la bază cu diplome universitare la kg.
    5 0
  • nu stiu cat de destepti suntem sau cat de prosti ,nu stiu cat de inventivi suntem sau cat de lasi ,tare as vrea sa nu fim lasi si sa fim mai bine ingaduitori dar ma m saturat de ingaduinta romanilor care seamana de la o zi la alta cu lasitate ,oare cat o sa mai rabdam noi niste nimicuri de oameni sa ne dea pumn dupa picior si din nou picior dupa pumn si noi sa rabdam ca mutii sau ca orbii fara sa ne intrebam de ce stam sa fim batjocoriti?
    3 0
  • Exista si o veste buna in toata aceasta intentie, am citit in alta parte ca e vorba de aproximativ 50 de bani pe litru, adica 20 de lei in plus la un plin de benzina, dar acest mic sacrificiu va aduna intr-un an multe miliarde de euro, in cativa ani si mai multe, cu care se vor construi cica 4000 de km de autostrada, acum vestea proasta este ca nu se specifica perioada in care se vor construi, dar vestea si mai proasta dupa parerea mea e ca nu se vor construi deloc:).
    10 0
  • ,,Inca una,inca doua, inca 99'' mai ramane de taxat aerul pe care-l respiram, am ajuns o tara de inrobiti cu taxe peste taxe, iar cu bani proveniti nu se face absolut nimic.
    4 0
  • ha ha ha ha te apuca risu-plinsu...si lupta si da-i si in sfirsit la putere...da ce sa vezi, nu mai are ce fura....si-l apuca plinsu pe junior si sa incoard muschii pe el si ziceȚstati asa natarailor ca va arat euȚ..si nu mai poata sa doarma noaptea si are cosmaruri si brusc i se lumineza sufletul de bucurie:üraaaaaa!!!inca o taxa..ce dracu acolo unde merge mia merge si suta""...numa ca cazanelul clocoteste periculos:a mai zis el odata unul, pe nume ceausescu, ca mamaliga nu explodeaza....s-ar putea ca nenorocitu asta sa aiba surprize neplacute(eu in orice caz asta ii urez)
    10 0
  • antonny
    intai sa cosntruiasca si apoi sa platim ........Eu nu vreau autostrazi construtie cu 15 -30 milioane de euro /km ........ Ce bine o duce Casuneanu si smecherii de langa el ......
    10 0
  • Victoras Ponta
    Ce de voturi pozitive la aproape toate comentariile. Niciodata la un articol cu masini nu ati facut asa ceva. :)))))
    5 3
  • Nu sunt de ajuns accizele ABRANTE practicate de benzinarii????
    2 0
  • Pe surse
    Autostrada lui (v.poantă) va avea o lungime de 4.000 mm, în 2016.
    4 0
  • Dan Grecu ,daca tu dai banii tai unui smecher,crezi ca el va face ceva util pentru tine? Prietene, esti bine pregatit, ai bun simtz. Cand vin sa te ajut sa-ti faci bagajele? Poate ne ajuta si automotive man!
    Comentariul asta va ramane? Nah!!!
    1 0
  • Sa ne spuna ponta cati au intrat la puscarie pentru banii risipiti la Bechtel? - din taxele platite de noi.
    6 0
  • Cine "dracu" tine cont de ce scriem dragi romani,ca ne dam cu parerea degeaba,adica sa ne descarcam nervii;Astia ne fura din toate colturile ,fura tot ce se poate prin achizitii!!!!!!!!!!!!!!!
    Schimbati odata Legea cu achizitiile ca vedeti castiga numai firmele lor,adica a celor care cotizeaza la partide si la boieri!!!!
    Fratilor,Oameni destepti daca mai ganditi !!Opritii pe raufacatori se extind ca-n boli contagioase: Mahari,boieri,cu toti copiii lor si rude fura!!!!ocupa posturi.Nu e de ras sariti dracului pe ei cum puteti si cat se mai poate.Nu luati de bun ce publica prin media cu fatada lor falsa!!!!Demascati coruptia odata,nu astea de 2 lei cu Nastase ci alea fie la nivel de directorasi si alti sefi pana la MARII TUNARI gen Videanu,Udrea etc
    0 0
  • A citit cineva? mai sus? Reactioneaza cineva? Mai are romanul de rand gen-intelectual putere sa opreasca caracatita?,caracatita furturilor?
    Oare nu observati cum castiga bani orice directoras de institutie,primar etc cu achizitiile? cum fac sa castige numai INTERESUL LOR,prin firme-alese de ei? Si merg in strainatate,in excursii,cumpara ce vor:haine,mancare aleasa... cu bani primiti in dar,prin aceste inlesniri de castig la achizitii publice!!! Unde e DNA ?Unde e Parchetul? Unde sunt atatea servicii care supravegheaza secret,aceste nelegiuri,sunt legate de aceasta marsavie? Cred ca este o implicatie!!! Unde e Anticoruptia?etc Ne pacaliti cu unu ca Becali sau Nastase.Ce-ati facut cu praduitorii de la vama???De aia va ranjeste in bot Blaga sau Blejnar,sau Duta???SESIZATI-VA!!!
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru