Guvernul vrea să limiteze unele amenzi pentru șoferi de anul viitor: “Se pregătește plafonarea la nivelul din 2017”

de Petre Barac
Vineri, 24.11.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Amenzile pentru șoferi, care sunt corelate cu salariul minim pe economie, vor fi limitate de la începutul lui 2018, pentru ca acestea să nu crească, a anunțat premierul Mihai Tudose.

Guvernul se pregătește să majoreze salariul minim brut pe economie de la 1.450 lei la 1.900 lei la 1 ianuarie, rezultând o creștere de 450 lei.  

În acest context, autoritățile vor să plafoneze unele amenzi pentru șoferi.

“Amenzile se raportează, conform legii, la salariul minim, pentru a nu crește și a da naștere la alte interpretări, doamna ministru de Interne mi-a spus că lucrează la o ordonanță, la un act normativ, pentru a se plafona amenzile”, a explicat premierul, întrebat dacă Guvernul are în vedere adoptarea, în 2018, a unei măsuri privind plafonarea unor amenzi la nivelul acestui an.

În acest moment, un punct-amendă reprezintă 10% din salariul minim brut pe economie. Dacă salariul minim va urca de la 1 ianuarie, același lucru se va întâmpla și cu amenzile de circulație în lipsa unei intervenții a Guvernului. 

Via Agerpres

Comentarii (7)

  • someone
    si din nou se alege calea cea mai usoara...."facem un rahat dar il parfumam cu o oug ca sa nu va suparati pe noi "
    11 2
  • Pt mine o ok..ultima oara mi s-a luat permisul pt linie continua..doi timpiti mergeau cam cu 5km/h pe centura orasului..zic hai mai fratilor ca exagerati..astept si astept si astept,s-or trezi frate din somn sau din betie si tot astept si pina la urma ma iau dracii si depasesc...bineinteles duba politiei nu am vazut-o in tufis si pa permis..le zic la militieni "d-le dar mergeau cu viteza unui pieton,cit sa astept dupa ei,macar de aveau avarii sau sa traga putin pe dreapta sa ne lase sa trecem"...no interesting,noi ne-am facut planu pe azi ,merem si noi la o cafeluta si gata-i sutu ca doara suntem bugetari ....asa ca puteti sa ma injurati da ptmine e f bine
    13 7
  • @mda (Multumesc ptr cooperare - ti-am preluat comm-ul de dincolo)

    Chiar nu te-ai prins ca aia doi de mergeau cu 5 km/h erau colegii alora din duba?!?
    Asa se face, ca la sah, rokada mare - rokada mica, cu schimbu, 2 la duba si 2 in trafic.... si schimb din nou de tura, pana sari calul si te trezesti ca nebunu (ala cu grad mai mare) iti ia Regele (permisul) si cand ajungi acasa la Regina, ridici din umeri precum pionul ... "Buna draga, sunt eu ... PIETONUL!"

    Doar sahul e sportul lor preferat, chiar nu stiai?!?
    14 0
  • someone
    @ mda...ai dreptate, pt ca in romania, vinovatul moral al unui accident nu e nici macar sanctionat. asa am patit si eu : a oprit unul pe banda 2 ca sa lase pe cineva sa coboare, eu am oprit, duba din spatele meu nu a mai oprit. cand l-am intrebat pe politist ce se intampla cu cel care a f...t tot meciul, a zis ca el nu are nici o vina ( ca a oprit pe banda 2 ) cei din spate trebuie sa se asigure.
    si exemplele fiecaruia pot continua
    12 1
  • Anonim
    O masura proasta la cum se circula in Romania amenzile sunt mici . Neacordatul de prioritate , vorbitul la telefon si trecutul pe rosu sunt sporturi nationale . Nu mai vorbim de agresivitatea la volan unii cand se urca la volan se transforma in animale .
    16 4
  • Dorin Borlovan Timisoara
    Doamna ministru,
    10% din salariul minim este valoarea punctului de amenda.
    DISCRIMINARE, amenzile pentru cca.20 % din participantii la trafic sunt pensionari iar pentru acestia nu se aplica procentul calculat la media minima a pensiilor.
    Nu credeti ca se impune o corectie cu reducerea amenziilor acestora cu diferenta dintre cele doua categorii de participanti, fapt ce ar putea fi aplicat si altor forme de amenda !
    3 1
  • Încă o măsură proastă luată de politicieni. Amenzile trebuie să fie mari și ar trebui să fie date mai des. Așa ar merge toată lumea conform legii. Și, când vor merge conform legii, oamenii își vor da seama că problema este transportul în comun prost organizat, lipsa șoselelor de viteză și a intersecțiilor făcute cu cap și a marcajelor și a semnelor de circulație puse cu cap. Dar politicienii nu vor să ne dăm seama că problema vine de la capul lor. De aceea avem amenzi mici și prezență slabă a Poliției Rutiere pe străzi.
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru