Metroul din Cluj-Napoca: Guvernul a aprobat indicatorii tehnici. Când ar putea fi gata

de Alexandru Monenciu, Foto: captură simulare video Facebook Emil Boc
Miercuri, 29.12.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Guvernul a aprobat indicatorii tehnici pentru viitorul metrou din Cluj-Napoca. Durata de realizare a investiției va fi de 128 de luni, sau cu alte cuvinte 10 ani și jumătate.

Încă din 2015 se vorbește despre construirea unui metrou în Cluj-Napoca. Primii pași concreți s-au făcut, însă, trei ani mai târziu, iar anul acesta, în luna martie, Consiliul Județean Cluj a emis certificatul de urbanism pentru elaborarea Planului Urbanistic Zonal și a Studiului de Fezabilitate.

Acum, metroul din Cluj-Napoca mai face un pas înainte: Guvernul tocmai a aprobat indicatorii tehnici. Traseul va avea 21 de kilometri și 19 stații, iar investiția totală depășește 2 miliarde de euro.

Traseul va fi următorul: Florești - Piața Unirii - Piața Mărăști - Muncii/Europa Unită - Depou Sopor.

Finanțarea se va face din diverse surse: PNRR, POIM, alocări de la bugetele naționale și locale, dar și alte surse de finanțare identificate pe parcurs.

via Profit.ro

Comentarii (5)

  • Mi-a plăcut foarte mult că sursele de finanțare vor fi „identificate pe parcurs”...

    Cred că realizarea acestui obiectiv va dura minimum 20 de ani și va costa de 5-6 ori mai mult decât suma stabilită inițial.
    13 1
  • Daca in prezent Clujul este cel mai scump oras din Romania, dupa finalizarea metroului va fi cel mai scump din Europa, va depasi Monaco la pretul locuintelor si a chiriilor .
    15 0
  • Nu puneti botul la astfel de petarde, in Cluj avem un pod de 50 m la care se lucreaza de 3 ani si s-au oprit deocamdata lucrarile dupa ce au gasit sare in pamant, sare care nu era prevazuta in studiul de fezabilitate. Asta este nivelul primariei. Si centura sau legatura cu autostrada tot nu avem.
    8 0
  • P-ța (lui) Avram Iancu? Te doare mintea!
    3 0
  • Costin
    Am citit initial 128 de ani in loc de luni :)) Si cred ca nu sunt departe de realitate.
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru