A fost aprobat studiul de fezabilitate pentru viitorul metrou din Cluj-Napoca

de Alexandru Monenciu
Miercuri, 24.11.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a anunțat că a fost aprobat studiul de fezabilitate pentru viitorul metrou. Investiția totală depășește 2 miliarde de euro, iar durata de realizare va fi de 10 ani și jumătate (128 luni).

În 2017, primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a relansat ideea construirii unui metrou care să ajute la decongestionarea traficului din orașul de pe Someș. Asta după ce, în 2015, tot el respingea un astfel de proiect, din cauza costurilor mult prea mari.

Primii pași concreți în această direcție s-au făcut în 2018, iar în 2019 a fost organizată o licitație internațională. Anul acesta, în luna martie, Consiliul Județean Cluj a emis certificatul de urbanism pentru elaborarea Planului Urbanistic Zonal și a Studiului de Fezabilitate.

Acum, metroul din Cluj mai face un pas înainte. Emil Boc a anunțat că "a fost aprobat proiectul privind Studiul de fezabilitate (documentația tehnică și indicatorii tehnico-economici) pentru obiectivul de investiții "Tren metropolitan Gilău - Florești - Cluj-Napoca - Baciu - Apahida - Jucu - Bonțida - etapa I a sistemului de transport metropolitan rapid Cluj: Magistrala I de Metrou și Tren Metropolitan [...].""

Investiția totală ajunge la 2.05 miliarde de euro, iar durata de realizare este de 10 ani și jumătate.

Finanțarea se va face din diverse surse: PNRR, POIM, alocări de la bugetele naționale și locale, dar și alte surse de finanțare identificate pe parcurs, anunță News.ro.

Traseul (cu o lungime de 21.03 km și 19 stații) recomandat prin acest studiu este următorul: Florești - Piața Unirii - Piața Mărăști - Muncii / Europa Unită - Depou Sopor.

via News.ro

Comentarii (1)

  • Catalin
    Automarket, ați pus mana pe programul de guvernare? Dați-ne niște vesti despre pensii și alocații. Mulțumesc anticipat, un gura casca.
    5 4

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru