Studiu de fezabilitate pentru construcția Nodului Intermodal București-Ilfov: nodul va face legătura cu Otopeni, București-Brașov și viitoarea autostradă A0

de Paul Cosma, Foto: Adevărul.ro
Duminica, 06.10.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Consiliul Județean Ilfov a semnat contractul pentru realizarea studiului de fezabilitate a Nodului Intermodal București-Ilfov. Nodul va fi construit la Moara Vlăsiei, urmând să facă legătura cu Otopeni, București-Brașov și viitoarea autostradă A0, iar prețul proiectului este de 100-150 de milioane de euro.

Viitorul nod intermodal de la Moara Vlăsiei va avea două terminale cargo (feroviar şi rutier), un parc logistic (spaţii pentru depozitarea mărfurilor) şi posibil staţie CFR pentru călători. 

Președintele CJ Ilfov, Marian Petrache, a semnat contractul pentru realizarea studiului de fezabilitate: În prima fază va fi făcut acest studiu, urmând ca în toamna anului viitor să începem proiectarea executiei. Nodul intermodal face legătura cu Otopeni, Bucuresti-Braşov şi viitoarea autostradă A0, care va înconjura capitala. Toată dezvoltarea de aici ne va lega de portul Constanţa, sperăm să fie o trambulină pentru mărfurile din Constanţa. Vom aveam două zone, zona de schimb şi zona logistică. Nodul intermodal este estimat la 100 – 150 de milioane de euro. Sperăm să găsim finanţare europeană.” 

Studiul de fezabilitate va fi realizat de TPF Inginerie, iar valoarea contractului este de 3.5 milioane de lei, fără TVA. Pentru acest proiect, primăria Moara Vlăsiei a pus la dispoziție 110 hectare.

Via News.ro

Comentarii (7)

  • Edikkk
    Absolut necesar, sper să fie construit cât mai repede
    6 3
  • Orice studiu de fezabilitate facut de romani e ca punctul G,in teorie suna bine si e relativ usor de dibuit daca nu esti ciung de ambele maini,in practica, te rogi macar ca o data la patru ani sa "vezi" si tu ceva palpabil...
    11 1
  • ce e ala un nod intermodal? spatiu de depozitare a marfurilor?
    10 0
  • Ce???? 100 milioane??? 100 milioane vor costa doar exproprierile necesare.
    La cum e desenat imi pare mai mult in zona de 1-1.5 miliarde euro la standard macar de drum expres plus gara, rampe de marfuri, extensii de cale ferata. Ohoo .. Vise tata, vise.
    7 0
  • Nu e un proiect rau dar parca mai intai ar trebui sa construiasca autostrada asta A0 ca sa aiba de ce sa lege nodul. Ca e posibil ca dupa ce se apuca ei de facut nodul (in cazul fericit in care chiar se apuca) sa se schimbe traseul autostrazii.
    5 0
  • Ce harta SF :))) Port in est, aeroport in sud-vest, centura la centura, pasarele peste centura, 5 autostrazi ...
    8 0
  • Mda... Iar io mi-s Batman!
    Încă un sifon pe bani publici.
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru