Întârziere de 5 luni pentru Autostrada "Unirii", sectorul Târgu Neamț - Iași - Ungheni

de Alexandru Monenciu, Foto: Depositphotos.com
Luni, 14.02.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Din cauza mai multor amânări în etapa de elaborare a Studiului de Fezabilitate, sectorul Târgu Neamț - Iași - Ungheni, parte a Autostrăzii "Unirii" A8, are deja o întârziere de 5 luni.

În luna mai 2021 a fost semnat contractul, în valoare de 58.8 milioane de lei, pentru realizarea Studiului de Fezabilitate și a Proiectului Tehnic pentru sectorul Târgu Neamț - Iași - Ungheni, parte din Autostrada "Unirii" A8. Durata de realizare este de 25 de luni.

Fostul secretar de stat în Transporturi, Adrian Covăsnianu, anunță acum că acesta va fi cu siguranță decalatat. Motivul? Mai multe amânări apărute chiar în etapa de elaborare a Studiului de Fezabilitate.

"Așa cum am informat comunitatea publică în ultimele luni (postări publice, comunicate și interviuri în perioada oct - ian 2022), proiectarea celor 100 de kilometri de autostradă de la Ungheni la Tg. Neamț are o întârziere (oficială) de minim 5 luni de zile," a transmis acesta.

"AMC1 (Analiza Multicriterială 1), o etapă prin care se stabilesc alternativele de traseu, trebuia finalizată și predată la finele lunii septembrie 2021. Dar nici acum nu avem finalizată această etapă și implicit agreat un traseu între Lețcani și Ungheni," mai spune Covăsnianu.

Această întârziere a fost determinată, susține el, de lipsa fundamentării temeinice a alternativelor de trasee.

via HotNews

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru