Drum de mare viteză București - Alexandria: a fost ales câștigătorul care va elabora studiul de fezabilitate

de Alexandru Monenciu, Foto: Depositphotos.com
Marti, 11.01.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a ales câștigătorul care va elabora studiul de fezabilitate pentru viitorul drum de mare viteză București - Alexandria. Durata contractului este de 17 luni.

Chiar dacă licitația pentru elaborarea studiului de fezabilitate pentru viitorul drum de mare viteză București - Alexandria a fost lansată încă din luna mai 2021, CNAIR a anunțat câștigătorul de-abia acum.

Contractul are o valoare de circa 16 milioane de lei (3.2 milioane de euro), iar studiul urmează să fie realizat într-un termen de 17 luni.

În funcție de studiul de trafic, se va determina dacă această șosea va fi clasificată ca Drum expres sau autostradă.

"Fie că va fi autostradă, fie că va fi drum expres, acest proiect va avea marele avantaj că va elimina aglomerația și multe dintre accidentele care se produc acum pe DN6 - un drum care străbate numeroase comune, având valori ale traficului depășite," declara în urmă cu ceva timp Cătălin Drulă, fostul ministru al Transporturilor.

via HotNews

Comentarii (9)

  • Tovarășul Drula in România toate drumurile trec prin diverse comune/ orașe
    22 25
  • deci 17 luni pentru studiu de fezabilitate si apoi cel putin 24 luni pentru executarea lucrarilor. daca mai punem si termenul pana se anunta viitorul contructor o sa avem probabil un total de cel putin 48 luni sa nu zic 60, sa nu zic 72 cu intarzieri......romania.
    4 0
  • Seriff
    @sandu, evul mediu efectiv, cu tehnologia disponibila in 2022 sa dureze atat sa faci niste drumuri pe care altii le-au facut in 1940, absolut penibil.
    4 1
  • Le-au făcut cu mult timp înainte de 1940... in ‘40 erau Ocupați cu altceva... și oricum erau la un alt nivel... pesemne ca am e nostalgic după drula de tot ni-l baga pe gât
    6 14
  • “Drum de mare viteza”... voi ii faceți invidioși pe nemți... și cam cu ce “mare viteza” se va circula?
    5 2
  • @dCi - am inteles ca ai aversiune la Drula, gata ... s-a dus. Sa-l vedem pe Monseigneur Grindeanu cat de bine se descurca. A inceput cu dreptul sa se planga de "greaua mostenire" si vrea sa reconfigureze CNAIR. E prea multa treaba don'le...
    24 21
  • “S a dus” de mult timp iar am nu poate trai fără el...afla ca n-am preferințe politice... mai ales printre cei ce sunt la putere... ori au mai fost... așa ca lasă-mă cu Grindeanu al tau
    20 23
  • Ai făcut un scop in viața in a-mi da manute rosii
    0 1
  • Mai terminați cu tovarășia, nu calcă ăștia în urma lor, această cremă a inteligenței actuale, reprezintă monumentul prostiei și furăciunii într-un așa zis ,,capitalism",... Sălbatic!
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru