ÎN SFÂRȘIT: Primii kilometri ai autostrăzii Sibiu - Pitești, deschiși circulației

de Alexandru Monenciu
Vineri, 16.12.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) anunță că primii kilometri ai autostrăzii Sibiu - Pitești au fost deschiși circulației rutiere. Este vorba despre tronsonului dintre Sibiu și Boița.

Finalul de an aduce vești bune pentru șoferii din România, mai ales pentru cei care vor traversa țara, de la vest la est, prin zona Sibiului în perioada următoare.

CNAIR anunță că primii kilometri din autostrada Sibiu - Pitești au fost deschiși circulației rutiere. Este vorba despre secțiunea 1, Sibiu - Boița, cu o lungime totală de 13.17 kilometri.

Termenul de finalizare era luna aprilie 2023, astfel că tronsonul a fost dat în folosință mult mai devreme.

"Autostrada Sibiu - Pitești este importantă pentru desfășurarea traficului pe Coridorul IV Pan European, deoarece asigură la nivel funcțional o traversare de la Vest la Est a țării noastre. De asemenea, este și prima legătură cu rețeaua rutieră europeană care traversează Munții Carpați," a declarat Cristian Pistol, directorul general CNAIR.

De asemenea, ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat că "Anul acesta au fost semnate toate contractele care lipseau pentru a putea fi demarate lucrările pe toată autostrada până la Pitești."

via HotNews

Comentarii (1)

  • Felicitari constructorului austriac Porr care a facut -se spune- o treaba excelenta, in teren dificil ! Un retinut bravo si CNAIR care n-a pus obisnuitele bete in roate (exproprieri lipsa, autorizatii intarziate, relocari utilitati cu incetinitorul, plati intarziate etc etc). Sa speram ca si celellate 4 tronsoane din Pitesti-Sibiu -cu dificultate si volume de lucrari mult superioare - vor beneficia de aceleasi conditii !
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru