S-a semnat contractul pentru începerea lucrărilor la Secțiunea 2 a autostrăzii Sibiu-Pitești

de Tiberiu Safta, Foto:Depositphotos.com
Marti, 08.02.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ministerul Transporturilor a anunțat că a fost semnat un contract în valoare de aproape 1 miliard de euro pentru construirea Secțiunii 2 a autostrăzii Sibiu-Pitești, care va traversa Carpații. Porțiunea de drum va fi gata în 2027.

Potrivit declaraților ministrului transporturilor, Sorin Grindeanu, lucrările pentru Secțiunea 2 a Autostrăzii Sibiu-Pitești vor începe în curând după ce CNAIR a semnat un contract în valoare de aproape un miliard de euro.

Secțiunea se întinde de la localitatea Boița până la Cornetu și va avea o lungime de peste 31 de kilometri. Cu toate acestea, este de așteptat ca lucrările să fie gata abia în 2027. Firmele care se vor ocupa de acest sector de drum provin din Turcia.

Timpul de proiectare va dura 18 luni, după care urmează perioada de execuție, care va dura 50 de luni. Trebuie precizat că noua porțiune de drum va face parte din coridorul 4 Pan-European. Pe acest sector de drum vor fi construite 49 de poduri și viaducte și 7 tuneluri cu lungimi cuprinse între 250 și 1590 de metri, adică un total de 5 kilometri de tuneluri.

Tot aici vor mai fi construite un ecoduct și câteva panouri fonoabsorbante. Ecoductul, construit pentru mamifere, va fi amplasat în localitatea Lazaret, în timp ce panourile vor fi montate în zonele cu arii protejate și în apropiere de localități pentru a reține poluanții atmosferici.

via Profit

Comentarii (3)

  • Macar sa se faca... ca la cat costa... ne auzim in 2027.
    11 3
  • fan autostrazi
    Doamne ajuta! Trebuie sa se inceapa cumva, candva si de undeva.
    3 0
  • Decebal
    Ahahaaaa... mai e mult pana departe. Sincer nu cred ca o vor finaliza, la cum se lucreaza la noi, dar va fi o mare gaura neagra la buget. Costurile tot vor creste si la un moment dat se vor opri lucrarile.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru