Un tronson din Autostrada Transilvania, construit în 16 luni, va fi dat în folosință mai devreme

de Alexandru Monenciu
Vineri, 03.12.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Un tronson de aproape 9 kilometri (din care 4.5 km autostradă) din Autostrada Transilvania este aproape gata și așteaptă să fie inaugurat. Porțiunea de drum a fost construită în aproape 16 luni și va fi deschisă circulației mai devreme decât era prognozat

Chiar înainte de Ziua Națională a fost deschis circulației ultimul tronson din autostrada A10 Sebeș - Turda, cu o lungime de 25 de kilometri. Cu alte cuvinte, acum poți să circuli fără întrerupere între Sibiu și Cluj.

Alți aproape 9 kilometri de șosea rapidă, din care 4.5 kilometri de autostradă și 4.7 kilometri de drum cu patru benzi și separator de sens, sunt aproape gata și așteaptă să fie inaugurați. Este vorba despre Tronsonul A3 Ungheni - Târgu Mureș.

Lucrările au început în iulie 2020, iar termenul oficial de finalizare a fost de 18 luni. În acest moment, stadiul fizic al lucrărilor este la 85%, iar constructorul se concentrează pe finalizarea ultimelor detalii. Nu numai că acest tronson a fost finalizat în aproape 16 luni, deci mai rapid decât era prognozat, dar va fi deschis în jurul datei de 6 decembrie, deci și înaintea termenului contractual.

"Din cauza lungimii mici, ciotul nu rezolvă decât probleme de trafic locale, însă el este foarte important din alt punct de vedere: a fost construit practic într-un an și jumătate," susțin cei de la Asociația Pro Infrastructură.

Contractul pentru tronsonul A3 Târgu-Mureș - Ungheni a fost semnat în 2020 și are o valoare de 192 milioane de lei.

Porțiunea de drum include 3 poduri și pasaje pe drumurile de legătură, 6 poduri și pasaje pe autostradă și 2 noduri rutiere pentru conectarea autostrăzii la rețeaua de drum existentă.

via HotNews

Comentarii (9)

  • Felicitari constructorului - firma austriaca Strabag - si sa-i vedem castigand si livrand la termen si de calitate si alte tronsoane de autostrada in Romania !
    4 0
  • Hai ca se poate și fără drulă
    6 10
  • Edikkk
    O ştire bună. Ar fi extraordinară terminarea autostrăzii A3 Cluj - Oradea - Ungaria M4 - M35
    4 1
  • Edikkk
    Să sperăm că vor termina şi Holdea - Marginea , bucata RUŞINE din A1

    Apoi odată cu terminarea A3 poate îşi pun atenţia şi pe restul ţării
    4 1
  • @dCi, da... a muncit Grindeanu pe coate toata noaptea trecuta sa faca autostrada... noroc cu el.
    13 1
  • @dCi, deci dupa ce s-a muncit la autostrada asta 16 luni, gata, nu mai ai nevoie de Drula :)) o inaugureaza Grindeanu si fara Drula, nu-i asa...? Ce usor sunt de dus romanii cu zaharelul...
    7 2
  • Ce nu înțeleg gușterii e ca autostrada dacă trebuie făcută se face și fără drula dar evident și fără Grindeanu
    3 6
  • Voi sunteți precum franțuzoaicele care își dădeau rendez-vous cu toți nemtalaii după 25 Iunie 1940
    2 6
  • “Franțuzoaicele” dau manute rosii la greu
    1 4

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru