În ce stadiu se află drumul de mare viteză Craiova - Drobeta Turnu Severin - Lugoj

de Alexandru Monenciu, Foto: Depositphotos.com
Luni, 27.12.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Compania de Austostrăzi anunță că a fost desemnat câștigătorul pentru elaborarea Studiului de Fezabilitate necesar construcției drumului de mare viteză Craiova - Drobeta Turnu Severin - Lugoj. Acesta va avea o lungime de circa 250 de kilometri.

Între Craiova și Lugoj va fi construit, în câțiva ani, un drum de mare viteză care va fi catalogat drept autostradă sau drum expres. Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) estimează că acesta va avea o lungime de 250 km, iar licitația a fost lansată în timpul mandatului lui Cătălin Drulă la Transporturi.

Acum, autoritățile anunță că a fost desemnat câștigătorul pentru elaborarea Studiului de Fezabilitate. Contractul are o valoare de aproximativ 93 de milioane de lei și o durată de 43 de luni de la data de începere (din care 36 de luni - Studiul de Fezabilitate).

"Realizarea acestui drum de mare viteză va face posibilă reducerea timpului de călătorie și creșterea vitezei medii de deplasare între localitățile Craiova și Lugoj, precum și conectarea cu viitoarele drumuri expres Craiova - Pitești, respectiv Craiova - Târgu Jiu," transmite CNAIR.

Mai trebuie menționat că semnarea contractului de achiziție publică va fi posibilă numai după expirarea perioadei de depunere a eventualelor contestații.

via HotNews

Comentarii (3)

  • Drac verdesarbcuminte
    Nu vrem drum larg,aci la noi in zona, deranjați crucile pe marginea drumului
    1 2
  • Daca studiul de fezabilitate dureaza 43 de luni, presupun ca licitatia si constructia propriu zisa vor dura 430 de luni.
    Nu pricep ce termene sunt astea? Vom fi morti demult pana se vor termina.
    0 0
  • Inviatadeapoi
    Ungurii termina cu 5 ani mai devreme autostrada ce duce in Slovacia și noi după 5 ani de “studii” poate începem un drum expres…vai de nația noastră …
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru