Imagini din dronă cu secțiunea 1 a autostrăzii A1 Sibiu - Pitești. Ar putea fi deschisă anul acesta

de Alexandru Monenciu
Marti, 24.05.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Autostrada A1 Sibiu - Pitești este împărțită în 5 secțiuni. Pe primul tronson, cu o lungime de 13.17 kilometri am putea circula până la finalul acestui an, după cum arată imaginile filmate cu drona.

Autostrada A1 Sibiu - Pitești, cu o lungime totală de aproximativ 122 de kilometri, este foarte importantă pentru țara noastră, urmând să elibereze o mare parte din traficul de pe Valea Oltului.

Drumul de mare viteză este împărțit în 5 secțiuni, iar în prezent se lucrează pe două dintre ele. Secțiunea 1, cu o lungime de 13.17 kilometri, se întinde de la Sibiu la Boița și ar putea fi deschisă circulației chiar în acest an. Asta deși termenul de finalizare este martie 2023.

În filmarea de mai jos se pot observa progresele făcute pe acest tronson. Asfaltul a fost deja turnat în multe zone, cele mai multe lucrări rămase de executate fiind la viaducte și câteva poduri. Potrivit datelor CNAIR, stadiul lucrărilor pe această secțiune este de 68.1%.

"Deschiderea traficului este perfect fezabilă în 2022, poate chiar în octombrie - noiembrie, astfel încât șoferii să scape de corvoada traversării zonei Tălmaciu - Veștem, iar localnicii să poată respira aer (mai) curat," susțin cei de la Pro Infrastructura.

Contractul pentru realizarea tronsonului Sibiu - Boița a fost semnat în 2019, iar lucrările au început în aprilie 2020.

Valoarea contractului este de 613 milioane de lei.

via HotNews

Comentarii (2)

  • Frumoasa lucrare, felicitari antreprenorului austriac Porr care se pregateste s-o livreze la timp in ciuda dificultatilor inerente !
    9 1
  • ^^^ care ar fi acelea?
    1 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru