Moment istoric: În câteva luni, România atinge borna de 1.000 km de autostradă

de Alexandru Monenciu
Luni, 24.04.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
În câteva luni, România ar putea atinge borna simbolică de 1.000 de kilometri de autostradă. Chiar și așa, tronsonul "aniversar" nu poate fi utilizat de șoferi, având în vedere că nu are conexiune cu infrastructura existentă.

În prezent, rețeaua de autostrăzi din România însumează circa 955 de kilometri. Aici nu intră și cei 40 de kilometri de drum expres aflați acum în exploatare.

În viitorul nu foarte îndepărtat, țara noastră ar putea atinge borna simbolică de 1.000 de kilometri de autostradă. Dar, sunt șanse mari ca acest obiectiv important să fie atins cu un tronson pe care șoferii să nu poată circula. De ce? Pentru că nu are conexiune cu infrastructura existentă.

Este vorba despre lotul Nușfalău - Suplacu de Barcău, cu o lungime de 13.55 kilometri, parte a Autostrăzii Transilvania.

"Este perfect fezabil ca în aproximativ 75 de zile turcii de la Nurol să fie pregătiți pentru inaugurarea celor 13.55 kilometri, dacă se vor mobiliza foarte bine cu finisajele: asfalt, parapete, marcaje, garduri de protecție," scriu cei de la Asociația Pro Infrastructura.

Contractul, în valoare de 80 de milioane de euro, a fost semnat în toamna anului 2020, iar ordinul de începere a lucrărilor în februarie 2021.

Tronsonul trebuia finalizat în februarie 2023.

În prezent, lotul Nușfalău - Suplacu de Barcău a ajuns la un stadiu fizic de 71%.

via HotNews

Comentarii (8)

  • Tipic... atingem borna de 1000 dar nu se pot folosi....

    Un record ruşinos.... oricum ai dao
    6 15
  • puie msd
    nu mai retin, cati din cei 1000 sunt in Moldova?
    #placutasuedeza
    7 14
  • Ce naiba este cu unii…??? Mai bine sa nu se facă, sa murim ca tembelii pe șosele cu dublu sens. O să se “lege” pana la urma ca doar n-o sa rămână pentru dat cu rolele. Cum vrem s-o “toarne” azi si a 2-a zi gata sa fie si legată de infrastructura existentă?
    Ăștia suntem si infrastructura dintr-o țara reflecta foarte multe lucruri (competentă, organizare, corectitudine, sau lipsa lor)… ar trebui sa lăsam puțin capul jos si sa arătam prin munca câte ceva… cu Hagi si Comăneci nu tine la nesfârșit si oricum ei au cam muncit singuri pentru ceea ce au reușit să facă.
    12 3
  • Banditos
    @07:46

    bag-o si pe aia cu "ordin sa mancam gandaci" ca altfel iti ramane mesajul trunchiat.
    7 8
  • Sunt sute de km de autostrada in lucru (A0, A7, A1, A3 etc). In urmatorii 2-3 ani se vor da in trafic mai multi km decat in 20-25 de ani de dupa Revolutie. In 1989 Romania avea 96 km Buc - Pitesti si 16 km Fetesti - Cernavoda. de acolo s-a pornit. Acum sunt de 10 ori mai multi km ! Niciodata nu a avut tara asta asa drumuri ... E drept ca asta a venit la pachet cu aglomeratie pe sosele (suntem victimele succesului economic al tarii) si cu - ingrozitor de multi - soferi needucati, agresivi, periculosi. Pentru ei autostrazile nu sunt o solutie ! Solutia e aplicarea cu strictete a Codului Rutier, reeducarea bizonilor din trafic sau scoaterea lor in afara soselelor ! si aici ar trebui sa asteptam si sa cerem mai mult de la Politia Rutiera ! Inclusiv agenti in civil in masini neinscriptionate.
    6 1
  • edik edik edik
    dao?!
    da-o in ...
    8 1
  • deputy
    moment istoric sau mai bine penibil. ne miscam mega incet si majoritatea investitiilor au avut loc in vest. Restul tarii e praf
    5 2
  • oricine
    În Moldova sunt 16,2 km pe centura Bacăului plus 1 metru pe lângă Suceava. Și cu asta vor rămâne încă vreo 7 ani . Reglementarea este ca Regatul să nu fie legat de Transilvania pentru că aceasta trebuie legată de Ungaria.
    Oricum moldovenii nu sunt mai năpăstuiți decât bucureștenii care merg în cireadă la munte pentru că Brașovul este în Transilvania. Beee și muuu.
    3 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru